Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Sem sárkányok, sem koboldok nem lakják, csak télen a denevérek – A Szopláki-ördöglyuk

A misztikus nevű, különleges barlangrendszer egy sziklafal tövében nyílik, a Pilisszentkeresztről a Két-bükkfa-nyereg felé vezető turistaút mellett.

Szabadidő

10 izgalmas márciusi program 1500 forint alatt

Az a közös ezekben a márciusi programokban, hogy nem kell a zsebünk mélyére nyúlni a jegyárakért, mindegyik belefér egy maximum 1500 forintos keretbe!

Szabadidő

Novemberben érkezik Budapest szülinapi bulija – Megnyit a Merlin Színház, vár a Városháza Passzázs és a bulivillamos!

A 150 éves Budapest igazi meglepetéssel kedveskedik városlakóinak. Tizenkét év után újra életre kel a főváros ikonikus épülete, a Merlin Színház, és új sétány születik a belváros szívében. A november 17-i születésnap alkalmából, egész héten változatos programokkal, bulivillamossal, előadásokkal, koncertekkel és szabadtéri kiállítással ünnepel a város!

Idén ünnepeljük Budapest 150. születésnapját, egész évben felejthetetlen programok tették színesebbé az emlékévet. November 17-én, és az azt követő napokon pedig Budapest egy hatalmas születésnapra hívja a városlakókat, nem máshol, mint a város új központjában, a Városháza udvarán. Elindult a születésnapnak dedikált weboldal is, ahol részletesen tájékozódhatsz az eseményekről.

A Merlin Színház, amely 2011-ben zárta be kapuit, most ismét megnyílik! Az ALT.BP fesztivál keretén belül színházi előadás Udvaros Dorottyával, slam poetry est, kiállítások, beszélgetések várják az ünnepelni vágyókat. 

A Merlin Színház, amely 2011-ben zárta be kapuit, most ismét megnyílik! Az ALT.BP fesztivál keretén belül színházi előadás Udvaros Dorottyával, slam poetry est, kiállítások, beszélgetések várják az ünnepelni vágyókat. 

A Merlin Színház programjai ingyenesek, de regisztráció kötelesek, az ÉnBudapestem applikáción keresztül.

Új sétányt kapnak a budapestiek és megnyílik a Városháza is. November 17-től új sétány, a Városháza Passzázs könnyíti meg a belvárosi közlekedést, a fővárosiak számára ezentúl átjárhatóvá válik a Károly körút és a Városháza utca közötti park.

November 17-én még a Városháza épületét is birtokba vehetik a budapestiek. Az emlékév alkalmából, 23 kortárs szerzővel készült Budapest Nagyregény is a Városháza épületében mutatkozik be. 

A fejezetekkel egy izgalmas felolvasáson, a TÁP Színház közreműködésével ismerkedhetünk meg.

A fejezetekkel egy izgalmas felolvasáson, a TÁP Színház közreműködésével ismerkedhetünk meg.

A Városháza udvara is izgalmas programokat tartogat. Az idelátogatók plakátokon láthatják először a The Budapester illusztrációit. A 150 éves születésnap alkalmából 151 magyar illusztrátor alkotott meg egy-egy évet és jelentős eseményt 1873-tól napjainkig Budapest történetéből. A The Budapester alkotásai mellett, Budapest Hősei is bemutatkoznak. A Főváros cégeinek munkatársai saját maguk választották ki azt a kollégájukat, akit a legnagyobb hősnek tartanak, ők is plakátokon keresztül mesélnek majd munkájukról.

A tavaly hatalmas népszerűségnek örvendő bulivillamos is útjára indul. A 49-es villamos vonalán a DJ-szettet hallgatva táncolhatunk és élvezhetjük Budapest legszebb részeit. A bulivillamoshoz is érdemes letölteni az ÉnBudapestem applikációt, a járatokra ott lehet regisztrálni.

A teljes programért keresd fel a boldogszuletesnapotbudapest.hu weboldalt, tájékozódj a Budapest Te meg Én Facebook-oldalon keresztül és töltsd le az ÉnBudapestem applikációt!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Neked ajánlott

A