Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Ismét jön hazánk legnagyobb képzőművészeti kiállítása, az Art Market Budapest

Az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, Magyarország legnagyobb művészeti kiállítása 2023 október 19. és 22. között 13. alkalommal nyitja meg kapuit. A több tízezres látogatottságú, évente megrendezett esemény ezúttal is 30 országból, több mint 100 kiállítót lát vendégül a Bálna Budapest épületében.

A művészeti seregszemle számtalan kísérőprogramja között ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárának és az Inside Art nemzetközi művészeti és műtárgypiaci konferenciának.

Az Art Market Budapest széles választékán belül az idei évben a roma művészetet helyezi a figyelem középpontjába.

Az Art Market Budapest széles választékán belül az idei évben a roma művészetet helyezi a figyelem középpontjába.

A vásár díszvendégeként a kortárs roma művészetet külső helyszíneken létrejövő kiállítások és események is bemutatják a közönségnek, a programsorozat SHUKAR.T Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál néven szerveződik.

Art Market Budapest 2023


Nyitvatartás:

  • Október 19., csütörtök, 11.00 – 19.00  
  • Október 20., péntek, 11.00 – 21.00  
  • Október 21., szombat, 11.00 – 19.00  
  • Október 22., vasárnap, 11.00 – 19.00   

Az Art Market Budapestről az esemény
weboldalán és Facebook-oldalán találtok további infókat. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Gazdátlan tényrakások – Petri-tér

Petri György író, költő és esszéista pályafutása során kritikusan figyelte meg a társadalmat, és írásain keresztül próbálta megérteni annak változásait. Petritől mindig is távol állt az intézményesülés. A szabályokat, a kötelezettségeket megkérdőjelezte, és inkább a sajátos meglátásait követte. A PIM kurátorai úgy gondolták, hogy Petri életművét és az általa képviselt „kívülálló életérzést” nem tehetik az intézmény falai közé egy hagyományos kiállítótérbe, ezért a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben, ma raktárban tekinthető meg a kiállítás.

Látnivalók és kultúra

Már azelőtt programozott, hogy lett volna számítógép – Vera Molnar különleges művészete

Vera Molnar annak ellenére is festőművész maradt, hogy 1968-ban az elsők között készített műalkotásokat számítógéppel. Ráadásul nőként. Portré egy kivételes elméről, aki 99 évig élt.

Látnivalók és kultúra

A nyakában hordta a sebész a fejből kioperált golyót – 80 éves a Sziklakórház

A II. világháború alatt gyógyítottak itt, a háború után kutatták és gyártották a tífusz ellenszerét, majd újra kórház lett, meg bunker és raktár. Használták színházi előadásokra, 16 éve pedig múzeum.

Neked ajánlott

A