Szeretjük Újbudát, mert kulturális negyedében mindig találni valamilyen művészethez kötődő programot. És ezek tényleg bárhol felbukkanhatnak: pár napja az Alleeban nyílt egy pop-up alkotóbázis, ahol szeptember 7. és 30. között ingyenesen próbálhatjuk ki a fényfestést, az Adaptér Műhely segítségével.

Újbudáról magabiztosan állíthatjuk, hogy Budapest egy kulturális negyede. Ebben pedig az Allee is egyre nagyobb szerepet vállal: egyre több művészi projekt befogadója és kezdeményezője. Nemrég írtunk róla, hogy miniszobrokkal és egy 55 méter hosszú graffitifallal gazdagodott a bevásárlóközpont melletti sétány, pár napja pedig egy új ingyenes látnivalót nyitottak meg: egy fényfestő állomást.

Ehhez összefogtak a szintén újbudai Adaptérrel, a tavasz óta létező, kreatív technológiai tudásbázissal, melynek célja, hogy teret biztosítson a kreativitás és az alkotókedv ösztönzésére. Nem véletlen, hogy Bercsényi utcai műhelyük gyakran workshopok színtere. Három hétre azonban a tudást és alkotást az Allee-ba teleportálják: szeptember 7. és 30. között a bevásárlóközpont átriumában ingyenesen próbálhatjuk ki a fényfestést.

Egy teljesen sötét szobát építettek fel, és ellátták mindenféle eszközzel, ami a profi fényfestmény készítéséhez szükséges. Maga a folyamat nem bonyolult, a sötét szobán kívül egy stabil kamera, valamilyen fényforrás és alkotókedv kell csak hozzá. A helyszínen aztán minden további segítséget megkapunk az Adaptér csapatától.

És van még egy szereplő a képletben: Oláh Anna, az Anna Amélie alapítója. A fényfestmény alapanyagát ugyanis a márka már textilekről jól ismert görög kultúra inspirálta vonalrajzai adják.

Az fényfestést szeptember 7. és 30. között az Allee Bevásárlóközpont átriumában az Adaptér Fényfestő állomáson próbálhatjátok ki. A részvétel díjmentes.

Címkék

Elérhetőségek

Allee Bevásárlóközpont 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8–10. Weboldal