Keresés EN

látnivalók és kultúra

Az LGT előtt tisztelegnek az új erzsébetvárosi tűzfalfestménnyel

Éppen 50 esztendeje jelent meg az LGT Bummm! című lemeze. Ez adta az apropót, hogy a Színes Város csapata, Erzsébetváros Önkormányzata és a Dob utca 38. szám alatt lakók egy gigaméretű tűzfalfestménnyel tisztelegjenek a zenekar emléke előtt.

A 200 négyzetméteres 21 méter magas alkotáson Kemény György egykor nagy port kavaró, hatalmas sikert hozó grafikáját láthatjuk, mely így a világ legnagyobb LGT tribute-fala lett.

A Dob utca 38. számmal szemben szombaton nagy Bummm! buli volt, és Presser Gábor Kossuth-díjas zeneszerzőt és Kemény György grafikusművészt ezúttal daru vitte föl, hogy közelről láthassák az óriási lemezborítót. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Legyen vidámpark a VIII. kerületben! – Podcastünkben az Animal Cannibalsszel beszélgettünk Józsefvárosról

?>

Milyen sztorik köthetők a város legszínesebb kerületéhez? Az Animal Cannibalsszel jártuk körbe, hogy miért is volt olyan jó Yozsefvárosban felnőni.

Szponzorált

Társalgó robotok, aranyrúdemelés és széfnyitás – Mutatjuk az 5 kedvenc attrakciónkat a Pénzmúzeumból

?>

A Magyar Pénzmúzeumban élményekkel teli, interaktív utazáson vehetünk részt, mutatjuk az öt legkedveltebb attrakciót!

Látnivalók

Európa legnagyobb napórája lehetett volna, üres víztorony maradt

?>

A víztoronyban sosem volt víz, a 60-as években felmerült, hogy gigantikus napórává alakítják, ám a nagyratörő álmokból semmi nem lett.

Képregények, rajzfilmek, illusztrációk – 4 jó program, ahol a rajz az úr!

?>

Négy program, ahol eredeti, az átlagosnál sokkal jobban rajzoló alkotók munkáit nézhetjük meg, az animációtól kezdve az akvarellen át a képregényig.

Neked ajánlott

A