Teljeskörűen megújulva, bővített programkínálattal várja ezentúl a mozirajongókat az Art+ Cinema és Kávézó.

Augusztus 24-én a 10. Vertigo Filmhét premier előtti vetítéseivel, Sándor Pál kultfilmjeivel és kutyabarát kávézóval nyílik meg újra a tetőtől talpig felújított és átalakult Art+ Cinema, a belváros egyik art mozija. Az idéntől a Pannonia Movie Kft. üzemeltetésében működő mozi teljes körű felújításon és átfogó átalakításon esett át, amely során nemcsak a vetítőtermek kialakítása és azok technikai felszereltsége lett modernizálva, hanem az immár kutyabarát helyszínként működő kávézó is teljesen új köntöst kapott, hogy még kényelmesebb és inspirálóbb élményt nyújthasson. 

A mozi a korábbi kettő helyett már három teremmel működik és az arányos kialakítású új termeknek köszönhetően jelentősen javult a moziélmény minősége. A több terem emellett szélesebb körű filmkínálatot is eredményez a továbbiakban. A mozi a filmklasszikusoktól a kortárs art filmeken és művészettörténeti filmeken át a családi, ifjúsági filmekig és zenei témájú mozitartalmakig széles programválasztékkal várja a közönséget, és emellett speciális tematikus események, filmhetek, fesztiválok és előadások is részét képezik a repertoárnak.

Az augusztus 24-el kezdődő nyitóhéten egy filmhét és egy retrospektív sorozat is várja a filmrajongókat. A 10. Vertigo Filmhéten a vígjátékoktól a drámán át a horrorfilmig 18 új alkotást, köztük Oscar-díjas filmeket és fesztiválkedvenc különlegességeket nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők. A filmhéttel egy időben, augusztus 24-30. között Sándor Pál retrospektív sorozat zajlik majd a moziban, olyan klasszikusokkal a vásznon, mint a Régi idők focija, vagy a Szeressük egymást, gyerekek.

Az Art+ Cinema műsorpolitikájának egyik fő pillére, hogy art filmeket is rendszeresen műsorra tűz – eredeti nyelvű, feliratos formában is – amelyek máshol már nem elérhetők. Ezek a többségében fesztiváldíjas alkotások kiemelkednek a tömegfilmek közül. Ősszel további retrospektív sorozatok keretében kerülnek vászonra a magyar filmtörténet megkerülhetetlen alkotásai: Sára Sándor, Mészáros Márta és Fábri Zoltán legismertebb munkái. Emellett művészeti ismeretterjesztő filmek is rendszeresen bemutatása kerülnek, melyek páratlanul átfogó képet festenek a művészettörténet nagy hatású alkotóinak sokszínű világáról. A hollywoodi kultfilmek sem maradnak ki a repertoárból, a tervek között szerepelnek a digitálisan felújított filmtörténeti klasszikusok újbóli bemutatása.

Címkék

Elérhetőségek

Art+ Cinema 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39. Facebook-oldal Weboldal