Ha kicsit kiszakadnál a szürke hétköznapokból, mi sem hangzik jobban annál, mint hogy kiszabadíts egy boszorkányt a fogságból, megtalálj egy elveszett kristálykoponyát egy bányában, vagy hogy minél több fejtörőt oldj meg annak érdekében, hogy mesekaraktereket ments ki mágikus tárgyakból – és mindezt Budapest belvárosában. Ha éppen ilyen kalandokkal dobnád fel a napjaidat, irány a MystiqueRoom három új szobája, ahol tényleg egyedi és különleges játékélményekben lehet részed.

Budapesten méltán híresek a szabadulószobák, ám ezekről sokaknak gyakran dohos, levegőtlen, omladozó falú pincék jutnak eszükbe, ahol nem feltétlenül kellemes egy órát bezárva tölteni. A MystiqueRoom szobái egyáltalán nem ilyenek, és ez azonnal evidenssé válik, amint belépünk a Tátra utca 3. ajtaján. A dizájn szép és letisztult – nekünk különösen tetszettek a csövekből készült lámpák, a falon futó fénycsíkok és a kör alakú tükrök –, és olyan profi szellőzőrendszer van kiépítve, hogy itt biztosan nem kell dohos szobáktól tartani.

A dizájn szép és letisztult – nekünk különösen tetszettek a csövekből készült lámpák, a falon futó fénycsíkok és a kör alakú tükrök –, és olyan profi szellőzőrendszer van kiépítve, hogy itt biztosan nem kell dohos szobáktól tartani.

És ekkor még nem is sejtjük, hogy mindez még csak a kezdet, hiszen az előteret elhagyva, ami a szobákban vár, az tényleg valami igazán különleges.

És ekkor még nem is sejtjük, hogy mindez még csak a kezdet, hiszen az előteret elhagyva, ami a szobákban vár, az tényleg valami igazán különleges.

Egy nehéz nap a bányában

A három új szoba közül mi Az elveszett kristálykoponyát próbáltuk ki. Rögtön magunkra is kaptuk a fejlámpával ellátott sisakunkat, és már ereszkedtünk is le a bányába megtalálni az elveszett kristálykoponyát. Arról, hogy mi minden történt odalent, természetesen nem sok mindent árulhatunk el, de annyit igen, hogy a kacskaringós utaknak, alacsony plafonnak, kis kúszás-mászásnak és fantasztikusan megtervezett berendezésnek és fejtörőknek köszönhetően tényleg egy igazi bányában éreztük magunkat. A feladatok izgalmasak, remekül ki vannak találva, és a megoldásokhoz semmi másra nincs szükségünk, mint a logikánkra és együttműködésre. Mi hihetetlenül élveztük a játékot, és igazán beleéltük magunkat a történetbe.

Rég jártunk már ennyire jó és izgalmas feladatokkal teli szabadulószobában.

Rég jártunk már ennyire jó és izgalmas feladatokkal teli szabadulószobában.

Szabadítsátok ki a boszorkányt!

A háromból a második új pálya A boszorkány nevet kapta, mert itt a feladat nem más, mint kiszabadítani egy gonosz boszorkányt a fogságból, hogy megfőzzön egy titkos elixírt, amivel meggyógyíthatjátok a királyt. A szoba berendezése lélegzetelállító; vannak karmok, pókhálók, pókok, koponyák és minden, ami a témáról eszünkbe juthat. Ebben a szobában is mindössze gondolkodnunk kell, na meg kicsit kutakodnunk, és ugyan nem igazán félelmetes, már csak a témája miatt is inkább 14 éven felüli látogatók számára ajánlják.

Tündérmese

A szintén újonnan nyitott Tündérmese nevű pálya biztosan bekerülhet a város legszebb szabadulószobái közé. Ide belépve a színes, játékos térnek köszönhetően tényleg meseországban érezhetjük magunkat. A feladat pedig egy óra alatt minél több rejtvényt megoldani, hogy a mesekarakterek kiszabadulhassanak azokból a mágikus tárgyakból, amelyek csapdába ejtették őket. Szabadulószoba helyett ez inkább nevezhető logikai szobának, hiszen itt nem a kijutáson van a fókusz, hanem a játékélményen – a cél minél több feladat megoldása a rendelkezésünkre álló egy óra alatt. Itt egyáltalán nincs semmiféle ijesztő, félelmetes jelenet vagy felnőtt-tartalom, így ez a szoba családoknak is kifejezetten ajánlott, de bárki számára élvezhető lehet, aki tud már olvasni.

Szabadulás helyett kalandélmény

Ami mindhárom szobát összeköti, az az, hogy igazából egyikben sem a kijutáson van a hangsúly – a szobákba egyébként sem leszünk soha ténylegesen bezárva –, hanem a játékélményen. Így igazából nem is akkor nyerünk, ha sikerül kijutnunk a szobákból, hanem ha teljesítjük az adott küldetést.

A szobák tehát azoknak is élvezetesek lehetnek, akik ódzkodnak a bezártság érzésétől.

A szobák tehát azoknak is élvezetesek lehetnek, akik ódzkodnak a bezártság érzésétől.

Szabadulószoba-komplexum, családias hangulat

A MystiqueRoom neve egyébként nem véletlenül csenghet ismerősen a szabadulószoba szerelmeseinek, hiszen a három új szobával együtt összesen 17 szobával várnak (és még három új már tervben van), három helyszínen.

De ami igazán különlegessé és egyedivé teszi a MystiqueRoomot, az a rendkívüli odafigyelés.

De ami igazán különlegessé és egyedivé teszi a MystiqueRoomot, az a rendkívüli odafigyelés.

Egyrészt beleértve a dizájnt – a szobák lenyűgözőek, találunk itt négyméteres kalózhajót és egy félbevágott autót is –, másrészt pedig a játékok menetét és a feladatok agyafúrtságát. De ugyanezt gondoljuk a játékvezetőkről is, akik tényleg arra törekszenek, hogy minden vendég igazán jól érezze magát, és sikerélményben legyen része. Monitorokon folyamatosan végigkövetik a történéseket, és nem is gondolnánk, hány ponton be tudnak avatkozni azért, hogy mi tényleg jól érezzük magunkat odabent.

Ahol jut elég hely mindenkinek

Ha nagyobb eseményben gondolkodunk, a MystiqueRoomra akkor is számíthatunk, hiszen egyszerre, egy időben akár 130 főnek is tudnak kalandélményt biztosítani. Ezenfelül egy tágas rendezvényterem is rendelkezésünkre áll, amit lefoglalhatunk szülinapozásra, csapatépítőre, workshopokra vagy más események lebonyolítására is. A pályák angolul is teljesíthetőek, így külföldi barátainkat, kollégáinkat, rokonainkat és ismerőseinket sem kell otthon hagynunk.

A szabadulószobák világában a MystiqueRoom tőlünk tényleg hatalmas csillagos ötöst kap, érdemes az összes szobájukat végigjárni.

A szabadulószobák világában a MystiqueRoom tőlünk tényleg hatalmas csillagos ötöst kap, érdemes az összes szobájukat végigjárni.

Címkék