Július 20. és 26. között több olyan program is ígérkezik, amely utaztat titeket akár az időben, akár a kontinensek között, de az is lehet, hogy a Földön túl. Deva földöntúli energiájával találkozhattok szombaton a Kobuciban, de előtte, csütörtökön több év után az indie rock és a post-punk ikonját, a New York-i Interpolt hallhatjátok a MOM Sport Rendezvényközpontban. A következő napokban lesz kutyás brunch is, olyan kiállítás, amely sosem látott műveket sorakoztat fel női alkotóktól, de kalandozhattok a Közel-Keletre is a Middle East Food Festivalon.

Július 20., csütörtök

Interpol (US)

Csütörtökön a budapesti MOM Sport Rendezvényközpontban koncertezik az indie rock és a post-punk revival ikonja, a New York-i Interpol zenekar, így most több év után végre újra Magyarországon láthatjuk és hallhatjuk őket.

A banda az elmúlt években sem engedett a megszokott minőségből: egymást váltják zenéjükben a lüktető hangszeres részek és a gyakran pszichedelikus szövegek, miközben a hallgatók képzeletére is bízzák az értelmezést.  

További infók 

Bass Paradise 2023
 
Három napon keresztül tartó basszusünnepen vehetünk részt július 20. és 23. között a Barba Negra legújabb fesztiválján. A Bass Paradise fellépői között lesznek Magyarországon debütáló és visszatérő nemzetközi zenészek is: érkezik például a Modestep, Zomboy, Tokyo Machine, Madcore és még sokan mások.  

További infók 

Július 21., péntek

La Boum – 4. Kastélyházibuli

Egy jó kastélyházibuli legfontosabb hozzávalói: a jó zene, egy kastély és az értő, kedves közönség. Az első kettő már összeállt idénre, a harmadikban ránk számítanak a La Boum – 4. Kastélyházibuli szervezői. Július 21. és 22. között ismét beköltöznek a Pusztazámori Öregtölgy Kastélyba a zenekarok, mi pedig kora délutántól élvezhetjük a zenéjüket. Érkezik többek között a Fran Palermo, Hari Drama, Mary Popkids, a Jazzbois és az Analog Balaton.

További infók 

Szabadtéri mozi a Budaparton: Grease, Beugró a Paradicsomba

Július 21-én este ingyenes kertmozin vehetünk részt, és még ajándék frissítőt is kapunk mellé. Két vetítés lesz ezen a napon: a rock and roll aranykorát megidéző Grease-t nézhetjük meg, és a tavaly megjelent Beugró a Paradicsomba című filmet, amelyben az Oscar-díjas George Clooney és Julia Roberts játszanak.  

További infók 

Újranyitott sokunk rajongott étterme – pénteken irány a Fricska 2.0!

A Fricska éllovasa volt mindennek. A Dob utcai szuterén olyan gasztronómiát hozott el a VII. kerületbe, ami miatt érdemes volt hétköznapra szabadságot kivenni, hogy náluk ebédelhessünk. A fényes jövőt azonban eltörölte a világjárvány, 2022-ben már nem nyitottak ki. 2023. július 19-én viszont főnixként tért vissza a Fricska 2.0! Ha ismertük, ha nem, érdemes minél hamarabb ellátogatni hozzájuk!

További infók

Július 22., szombat

Deva, Musspell

Deva önálló budapesti koncertjén
 július 22-én vehetünk részt, a Kobuciban. Egyfajta megmagyarázhatatlan, földöntúli energia sugárzik a fellépésein, amely azonnal beszippantja a közönséget. Ezen az alkalmon a teljes öttagú csapattal lép majd színpadra.

Az estet az érzékeny és elbűvölő zenét játszó Musspell nyitja majd. A kolozsvári duónak nemrég jelent meg bemutatkozó albuma szintén Zságer Balázs kiadójánál, iamyank producerelésében.

További infók 

Czakó Piacz és retró büfézés

Balatoni ízelítővel várják július 22-én a Czakó Piaczra azokat, akik nem jutnak le ezen a hétvégén a tóhoz. Lesz retró burger, hot dog, csavart fagyi és kürtőskalács, a termelők pedig a szokásokhoz híven elhalmoznak isteni magyar gyümölcsökkel.

További infók 

Ígjen a falu – rendhagyó táncház és folkkocsma

Ígjen a falu címmel indul útjára július 22-én egy új rendezvénysorozat a Fonóban, amely újszerűen közelíti meg a már közismert táncházformát. Az eseményen a hagyományos táncházak hangulata találkozik a közkedvelt folkkocsmahangulattal, és így kerekedik belőle egy igazi nagy folkházibuli. Egy ilyen esemény pedig nem is találhatna magának jobb helyszínt, mint a Fonó otthonos, befogadó tereit. Most szombaton a Fokos muzsikálja majd a talpalávalót.  

További infók 

Július 23., vasárnap

Kutyás brunch

Bruncholni mindig jó, pláne ha a négylábú kedvenceinket sem kell otthon hagynunk eközben. Július 23-án, vasárnap a Mad Garden Budában a gazdikat és a kutyusokat egyaránt finom falatokkal várják a szervezők, reggel 10 órától.  

További infók 

Sosem látott művek női alkotóktól

Ki a raktárból! kiállítássorozat első része tavaly a Fővárosi Képtár 19. századi anyagából mutatta be a női alkotók munkáit, a most nyíló tárlathoz pedig 1900 és 1950 között készült műveket válogattak.

Már a tárgyak mennyisége is mutatja, hogy a 20. század első fele teljesen új korszakot nyitott, a korábbiakhoz képest jóval több női művész kezétől származó művet őriznek. A kiállításon huszonhét női alkotó közel száz műve szerepel – olajképek, akvarellek, rajzok, sokszorosított grafikák és szobrok. Közülük sokak neve ismeretlen lehet, holott egész életüket a művészetnek szentelték. Ezekkel az alkotásokkal találkozhatunk július 23-án, vasárnapMolnárné Aczél Eszter kurátori tárlatvezetésén.  

További infók 

Júliusi kézművesvásár az Ellátóban

Ezen a vasárnapon is kézművesvásárral várnak bennünket az Ellátóban 12 és 18 óra között. Az eseményen érdekes, egyedi kiállítókkal találkozhatunk, és workshopon is részt vehetünk: az Alkoss magad csapatával textilszobrokat készíthetünk, de nemezworkshop is vár ránk.  

További infók 

Július 24., hétfő

Fedezd fel a legjobb fagyizókat!

Nem elég, hogy hétfő van, de még hőség is. Hogyan is vészelhetnénk át ezt a napot munka után, ha nem az egyik kedvenc fagyinkat kanalazva vagy nyalva. Nemrég megjelent fagyikörképes toplistánkat folyamatosan bővítjük majd, hiszen jónak ígérkező cukrászdák készülődnek a nyitásra. Az eddigiekből is akad szép számmal, ahova érdemes tenni egy kitérőt, akkor is, ha messzebb van lakhelyünktől!

További infók 

Július 25., kedd

Fermentált italok alapjai II. Kombucha és jun

A SALT indulása óta folyamatosan tanulják és kísérletezik, hogyan tudnak minél izgalmasabb, változatosabb fermentált italokat készíteni. Az elmúlt évek alatt összegyűlt tapasztalataikat július 25-én, kedden egy workshop formájában szeretnék átadni nekünk. Ezen az alkalmon a kombucha és a jun készítésének fortélyait sajátíthatjuk el, amiben Farkas Fruzsina és Makádi Maya lesz a segítségünkre.  

További infók 

Hajógyár x A38: OIEE, badfocus, Pataky Klári

Július 25-én, kedden egy újabb Zene x Mozgás alkalmon vehetünk részt: Grecsó Zoltán segítségével új formákat és témákat kereshetünk a táncművészet területén, és új hangzások után kutathatunk az elektronikus zenében egy már jól ismert és egy feltörekvő előadó kütyüin keresztül. Zenei fronton OIEE-t és badfocust köszönthetjük, és érkezik Pataky Klári, aki a táncművészet aktuális kihívásairól és lehetőségeiről fog mesélni.  

További infók 

Július 26., szerda

II. Middle East Food Festival

Egy közel-keleti kulináris kalandra készülhetünk július 26. és 29. között a Botellón Terasz eseményén. Isteni fűszerek, aromás gyógynövények és ínycsiklandó ételek várnak, miközben sovány fehérjékben, egészséges zsírokban, zöldségekben és gabonákban gazdag, egészséges finomságokat kóstolhatunk.  

További infók 

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

Címkék