Másodfokú hőségriasztás van érvényben ezen a héten, így a Fővárosban is egy sor intézkedést vezettek be, amivel enyhíthető a budapestiek és az idelátogatók hőségérzete.

Tartósan 30 fok felé kúszott a hőmérő higanyszála, így jelenleg másodfokú hőségriasztás van érvényben Budapesten. Karácsony Gergely főpolgármester utasítására a főváros cégei igyekeznek enyhíteni a budapestiek és az idelátogatók hőségérzetén. Így például a már meglévő ivókutakon túl idén újabb kutakat alakítanak ki a város több pontján, ezek pontos helyéről a BudapestGO alkalmazásban lehet tájékozódni. A Fővárosi Vízművek 56 ivókutat, 549 közkutat és mobil vízosztó pontot biztosít a vízvételezésre. 

BKK is megnyitja ügyfélszolgálatait, ahol légkondicionált helyiségekben díjmentesen használhatók a vízautomaták. A Jane Haining rakparton már működik a FŐKERT által megvalósított páraalagút, mely a járókelőknek nyújt átmeneti felfrissülést a forróbb napokon. Az M3 metróvonalán a Nagyvárad tér, Lehel tér, Dózsa György út, Göncz Árpád városközpont, Forgách utca, Gyöngyösi út, Újpest-városkapu és Újpest-központ állomásokon ivókutak állnak az utazóközönség rendelkezésére. 

Vasárnap este óta locsolóautók járják az utcákat, kétszer tizenkétórás műszakban, műszakonként jellemzően 20-25 célgéppel, vagyis 24 órában 50 járművel locsolják a budapesti közúthálózatot. A nappali műszakban az FKF mosó-, locsoló célgépei elsősorban a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat.

Címkék