Két olyan előadás is látható júliusban a Zsámbéki Nyári Színház műsorán, amely Cseh Tamásnak állít emléket. A legendás zenész-dalszerző idén lenne 80 éves.

Asztalfiókból előkerült dalkezdemények, töredékek születnek újjá és színpadra Beck Zoli és Szűcs Krisztián Másnap című előadásában. Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs és Ratkóczi Huba alkotóhármasa pedig Cseh Tamás életét, betegségének történetét és Bereményi Gézával való barátságát dolgozta fel Bérczes László interjúkötete alapján 25 dalban és szövegrészletekben a Füst a szemében című előadással. A Zsámbéki Nyári Színház produkciója a januári zsámbéki főpróba és a Magyar Zene Házában tartott bemutató után számos helyen mutatkozott be óriási sikerrel a Kárpát-medencében, most a zsámbéki Zichy-kastély szabadtéri színpadán lesz látható.

Cseh Tamás és Csengey Dénes közös dalainak csak egy szelete került közönség elé keletkezésük idején. Az ekkor született dalszövegek nagyobb része viszont több mint harminc évet pihent a fiókban, mígnem a Cseh Tamás Archívumban őrzött hagyaték részeként megkezdődött ezek feldolgozása. A megtalált, megtisztogatott szövegekből, félkész dallamfoszlányokból, dúdolgatott ötletekből állította össze estjét Beck Zoli és Szűcs Krisztián Csengey Balázs segítségével. A Másnap című közös produkció július 9-én lesz látható.

A Füst a szemében című esten Vecsei H. Miklós Szabó Balázzsal (Szabó Balázs Bandája) és Ratkóczi Hubával (SeeN) lép színpadra július 16-án Zsámbékon, ahol Cseh-Bereményi szerzemények mellett egyes szám első személyben mesélik el az ikonikus magyar alkotó életét és Bereményi Gézával való barátságát.

A Zsámbéki Nyári Színház idei nyári évada augusztus 27-ig várja a közönséget, az előadásokra ezen a linken lehet jegyet vásárolni

Címkék