Azt már megszoktuk, hogy a bátor koktélok és a szesztilalom Amerikájának titkos-bűnös, mégis hedonista hangulata fogad bennünket a Hotsy Totsyban. Most a titkos koktélbár rejtett hátsó részében, nehéz bársonyfüggönyök mögött nyílt meg a Hudson Budapest bár, ahol új szintre emelkedik a jól ismert hangulat. A fülledt, több érzékre ható élményt pedig a különleges koktélokon kívül, egyedülálló módon, a Hotsy saját italával, a Duster’s Punch ginnel még teljesebbé tehetjük.

A szesztilalom időszakának jellegzetes figurája volt Totsy, a sztriptíztáncosnő, akinek bizalmas ismerősei közé hírhedt maffiózók is tartoztak, olyannyira, hogy művésznevét is egy Jack Legs Diamond nevű gengsztertől kapta. A hölgy szellemisége világszerte több koktélbár nevében él tovább, felidézve a 20-as évek Amerikáját, mikor a bűn kicsit édesebb és kívánatosabb volt, mint ma.

Hotsy Totsyban ezt a hangulatot réz-, bársony- és tükörfelületek keltették életre, hátsó helyiségükben, 

Hotsy Totsyban ezt a hangulatot réz-, bársony- és tükörfelületek keltették életre, hátsó helyiségükben, 

ahol korábban borbélyszalon üzemelt, idézték meg a maffiózó és a bártáncosnő kettősének szellemét. A hely belsőépítészeti kialakítása a nemrégiben alapított tervezőcsapat, a Noumen Stúdió első munkája, a friss szellemiség látszik is a környezeten. Lágy formák, érzéki, meleg színek, tapintásra csábító anyagok fogadnak ebben a titkos bárban, ami kicsit olyan, mintha a Hotsyból Totsyból, a 20-as évek maffiózóinak vasalt inges, keménykalapos világából elértünk volna egy elegáns madám budoárjába, ahol a legmenőbb fehérgalléros gengszterek a legszebb hölgyek társaságában múlatják az időt.

A hely igazi speakeasy bar, 

A hely igazi speakeasy bar, 

apró és rejtett, egyszerre maximum 13 fő merülhet el a titkos élvezetekben. A hangokat a bejáratnál nehéz bársonyfüggöny zárja ki, bent pedig vastag padlószőnyeg nyeli el, a helyiség alakjának formája az egykori táncosnő, Totsy kerekded idomait is eszünkbe juttathatja, mi pedig puha fotelekbe süppedünk, miközben sejtelmes, egyedi illat lengi be a helyet. A Hudson minden érzékünkre hat, ez alól pedig az ízlelés sem kivétel.

A koktélokat legtöbbször Szabó Máté bar manager keveri. A hely belső része nemcsak női idomokat, New York legendás utcájának, a Hudson Streetnek a kacskaringóit is megidézi. Ez a terület a szesztilalom alatt a bűnözés melegágya volt, szinte minden sarkon másfajta bűnözés folyt, külön szakasza volt az illegális szerencsejátéknak, a szesz- és a drogcsempészeknek is.

Ez a bűnös, mégis csábító világ ihlette a mostani koktéllapot, amelynek különleges ízei a környék egykori lakóinak sokféleségét is idézik. A hangsúly a kifinomult ízvilágon van, kevés jéggel, citrusok felhasználása nélkül dolgoznak, így komplex, szépen egybesimuló ízeket kóstolhatunk. A különleges helyszínhez természetesen különleges ital is dukál. Budapesti viszonylatban ritka, hogy egy helynek saját ginje van. Éppen ezért is érdemes megkóstolni a Duster’s Punchot, a hely számára készített gint és az ebből készült koktélokat is. Finom, hűsítő italok és különleges környezet. A Hudson Budapest tökéletes lehetőség arra, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Itt az ideje, hogy elmélyedjünk ebben az élményben.

Címkék