Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

budapest

Virágba és zöldbe borult a Margit körút

Csupa virág és zöld lett a Margit körút a Bem mozi vonalától egészen a Széna térig, amitől teljesen megváltozott – természetesen pozitív irányba – nemcsak a képe, de a hangulata is.

A Margit körút nemrég még kimondottan ingerszegény, kihalt, kissé lerobbant és szürke része volt a városnak. Nem volt jó rajta végigsétálni. Aztán az üresen álló épületek és üzlethelyiségek egymás után megteltek, élettel lettek tele, amivel párhuzamosan modern és szép kialakítású utcabútorok is megjelentek a Margit körúton, melynek a zöldítése is megtörtént: ültettek pár fát, virágokat, meg növényeket telepítettek. Most pedig ha az ember végigsétál rajta – mondjuk, a Bem mozi vonalától a Széna térig –, teljesen más hangulatú Margit körúttal találkozik, mint akárcsak tavaly. Arra jártunk, és le is ültünk röviden, hiába a villamosok időnkénti zaja, és hiába folyik építkezés egy szakaszon, nagyon tetszett, amit láttunk és tapasztaltunk. Még kutya-WC is került a területre.

Pár hete pedig így nézett ki ugyanez a szakasz, amikor még virágoztak a színes tulipánok:

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Budapest

Teljesen átépíthetik a Clark Ádám teret

Bár úgy tűnt, a Lánchíd rekonstrukciójával sok változáson esett át maga a tér is, teljes felújításáról most írtak alá szándéknyilatkozatot

Neked ajánlott

A