A Hello Piac, a Nem Adom Fel Alapítvány és a VII. kerületi Önkormányzat együttműködésében megvalósuló közösségi piac a Klauzál téren június 24-én lesz első alkalommal.

Több mint egy évtizede szervezi meg rendszeresen a Hello Piac Integrált Design Vásárt a Hello Piac, valamint a Nem Adom Fel Alapítvány, mely szervezetek mellé most beszállt harmadikként a VII. kerületi Önkormányzat, hogy közösen hozzák tető alá új projektjüket, a Green Marketet a Klauzál téri Vásárcsarnokban. Az új rendezvénysorozat, akárcsak a régi, egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét. Ez lesz Budapest legzöldebb vására, ami elsősorban azoknak szól majd, akik elkötelezettek a fenntartható jövővel kapcsolatban. A Green Market termelői és kisvállalkozásai a környezetvédelem, az újrahasznosítás, a zero waste és a fenntarthatóság jegyében dolgoznak és alkotnak, termékeik pedig minőségi és kreatív megoldásokat adnak korunk kihívásaira.

A piacon éppúgy lesznek minőségi vintage ruhák mint kézműves ékszerek, és éppúgy ehetünk hamburgert, mint vegán finomságokat. A piacon nemcsak vásárolni lehet majd, hanem csereberélni is, és a közösségi élmény jegyében lesznek workshopok, gyerekfoglalkozások meg egyéb változatos programok a kicsiknek és a nagyoknak is. A helyszín a Klauzál téri Vásárcsarnok, ahol június 24-e után még négy alkalommal – július 15-én, augusztus 5-én, szeptember 9-én és október 7-én – lesz Green Market. Mivel az egyik szervező a Nem Adom Fel Alapítvány, fontos azt is megjegyezni, hogy a rendezvényen a szervezet fogyatékkal élő munkatársai is szép számmal dolgoznak majd. 

Címkék