Keresés EN

Látnivalók és kultúra

Május 6-án óriásbábok menetelnek majd az Andrássy úton

Május 6. és 19. között első alkalommal rendezik meg az Abstract – Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivált a Színházi Olimpiához kapcsolódóan. A fesztivál látványos megnyitóját az Andrássy úton vonuló óriásbábok teszik majd emlékezetessé.

Az Abstract – I. Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál megnyitóján 17 órától a spanyol La Fam Cia de Teatre társulat egy különleges, ötméteres robotikus Akhilleusz bábja lesz az egyik főattrakció, amelyhez a Budapest Bábszínház Helló, Héraklész! című előadásának óriásbábjai is csatlakoznak majd.

A fesztivál a Budapest Bábszínház hiánypótló eseménye, amely során a magyar szakmának és nézőközönségnek is lehetősége lesz megismerni a kortárs bábműfaj trendjeit. A szabadtéri esemény mellett a nyitónap az AbstractTalks szakmai konferenciával indul délelőtt és a Carson Coma akusztikus koncertjével zárul a Budapest Bábszínház Nagyszínpadán. Az online műsorfüzet ide kattintva olvasható.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A