Nem tagadjuk, hogy az egyik kedvenc városi surranónk a Converse, ráadásul nemcsak az ikonikus torancipők miatt szeretjük őket, hanem azért is, mert a divatmárka sokat tesz a fiatal zenei tehetségek felkutatása és támogatása érdekében. Idén tavasszal három különböző zenei műfajban alkotó fiatal művészt és egy jelentős zenei karrierrel bíró mentort kértek fel arra, hogy öntsék zenébe, mit is jelent nekik a támogató All Star közösség.

Azt már megszokhattuk, hogy a fővárosban nyüzsögnek a jobbnál-jobb zenészek, és rengeteg fiatal zenei tehetséggel találkozhatunk, azonban egyre nehezebb lehetőségekhez jutni, és betörni a szakmába. Ebben segít a Converse All Star programja a feltörekvő zenészek felkarolásával.

Három különböző karakter, egy közös dal

Most három nagyon különböző karakter, a klasszikus zenében is jártas görkoris, a vogue táncos és a magyar underground pop egyik feltörekvő énekese fogott közös munkába a Converse támogatásával. Mindenki kézjegye megjelenik az alkotásban, melyben a hagyományos magyar népzenei motívumokat, a klasszikus zenei elemeket és a magyar undergorund jellgzetes hangzásait ötvözik, a végeredmény pedig az egészen egyedi FÉSZEK című dallá állt össze.

A klasszikus görkoris, az underground pop énekes és a koreográfus DJ

Boateng Carmen Stephany imád görkorizni, de ami ennél is fontosabb, hogy már hatéves kora óta zongorázik, és nagyszerű sikereket ért el klasszikus zenészként, rajong Bartókért, így nem is volt kérdés, hogy a híres zeneszerző zongorajátéka lesz a beat alapja. A dalszöveget az underground pop egyik feltörekvő énekese, kristoaf írta és énekelte fel. Az elektronikus hangzást és a droppoló ütemeket pedig Móritz Daninak köszönhetjük, aki a vogue tánc világából lehet ismert, koreográfiai többször is felrobbantották már a TikTok-ot. De a technó sem áll messze tőle, EDM DJ-ként is ismert, így nem véletlenül ő adta az alkotáshoz az alap ütemeket.

A fiatal tehetségek munkáját a már egyre több sikerprodukcióban, például Beton.Hofi és Brenka dalaiban komoly szerepet vállaló producer, DOÓR segítette.

Vadidegenekből alkotótársak

Az All Star közösség fiatal csillagainak nem volt egyszerű feladatuk, hiszen néhány nap alatt váltak vadidegenekből alkotótársakké, és hozták közös nevezőre eltérő érdeklődésüket. Az biztos, hogyha három ennyire különböző kreatív alkotó összeül, abból valami nagyon menő és friss alkotás fog kisülni, így ha kíváncsiak vagytok a tavasz új underground himnuszára, akkor hallgassátok meg a FÉSZEK című dalt, melyet ide kattintva tudtok megtenni.

A Converse All Star programjáról és a dal készítéséről itt találtok további infókat.

Címkék