Keresés EN

Látnivalók és kultúra Hírek

Ingyenesen lesz látogatható március 15-én a Várhegy mélyén található Sziklakórház Atombunker Múzeum

A nemzeti ünnep alkalmából március 15-én ingyenes, magyar nyelvű tárlatvezetéseket indít a Sziklakórház.

Várhegy mélyén található Sziklakórház Atombunker Múzeum – korábban légókórház és atombunker – közel 200 darab élethű viaszfigurát rejt, az eredeti berendezés és kórházi felszerelés segít a II. világháború, 1956 és a hidegháború eseményeinek, hangulatának megtapasztalásában, és bemutatják a hadi orvoslás helyzetét a különleges műveleti erők embermentő akcióin keresztül. 

2023. március 15-én ingyenesen vehetünk majd részt a 10:00 és 18:00 között megtartandó, magyar nyelvű, 60 perces tárlatvezetéseken, de a nagy érdeklődésre és a múzeum kapacitására tekintettel csak sikeres, visszaigazolt előzetes regisztrációval mehetünk majd. A regisztráció 2023. március 9-én, csütörtökön 10:00-kor nyílik meg a Sziklakórház weboldalán. A regisztrációról és a látogatásról minden szükséges információ megtalálható ezen a linken.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Kultúra

Világjáró előadássorozat: India

India varázslatos világába nyerhetünk betekintést a Világjáró előadássorozat első alkalmán, március 6-án, a Márai Sándor Művelődési Házban. A szinte kontinens méretű országot, a maga ezerszínű kultúrájával Elter Károly előadásában ismerhetjük meg alaposabban.

Neked ajánlott

A