Teljesen kezdők és haladók számára is nyújt sportolási lehetőséget a Lurdy Házban nyílt mászóterem.

A IX. kerületi Lurdy Házban nyitott meg a főváros első mászóakadémiája, ahol változatos falakkal, összesen 150-200 folyamatosan újuló boulderrel (mászóúttal) várják a sportág iránt érdeklődőket.

Bankó Zsolt, a Boulder Academy Budapest alapító tulajdonosa elmondta, a cél, hogy minél több fiatallal megismertessék és megszerettessék ezt az olimpiai sportágat, és a kezdőktől a haladókig lehetőséget biztosítsanak a gyakorlásra. A termet közösségi helynek is szánják, ahol a sportolást a felnőttek legénybúcsúval vagy csapatépítővel, a gyerekek pedig születésnapi zsúrral is összeköthetik.

A világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág nemcsak fizikailag, de mentálisan is jó hatással van mindenkire. Bankó Zsolt azt a missziót tűzte ki maga elé, hogy többedmagával létrehoz egy olyan termet, ahol bárki kipróbálhatja magát egy támogató és barátságos környezetben, ahol sikerélmény a boulderezés. A létesítmény kialakításakor ügyeltek arra, hogy a falon lévő utak a kezdőkre, a fiatalokra is fókuszáljanak, ezáltal a teljes fejlődési folyamatot le tudják fedni az amatőrtől a profi szintig.

Színes fogások, havi 80-100 új út

A Boulder Academy Budapest a legújabb és az egyik legnagyobb boulderterem a fővárosban. Egyszerre megközelítőleg 150-200 út van felépítve, ugyanakkor havonta 80-100 újat építenek annak érdekében, hogy a mászás változatos maradjon, mindig találhassunk magunknak új kihívást a teremben. A falak feketék, a fogások színesek, és a terem tele van színes megvilágítással, így 

péntek esténként UV-fényben is kipróbálhatjuk a mászást, ami szintén egyedülálló az országban.

péntek esténként UV-fényben is kipróbálhatjuk a mászást, ami szintén egyedülálló az országban.

A kutyabarát falmászó teremnek egyfajta közösségépítő szerepet is szántak, hiszen egy egészen exkluzív teret álmodtak meg a Lurdy Házban. A sportág természetéből fakadóan a mászások között pihenésre van szükség, ezért az erre szánt időt kényelmes babzsákokban ülve vagy a szivacsok közti műfüvön pihenve tölthetik el a mászók, aminek során átbeszélhetik az utak megoldását vagy a hétköznapi élet fontos dolgait. Így a szülők is kikapcsolódhatnak, amíg a gyerekekre várakoznak. A recepciósok közül mindenki mászik, így kérdés, kérés esetén azonnal segítséget tudnak nyújtani. Tematikus estéket is tartanak majd, a zenére, a kikapcsolódásra koncentrálva.

Címkék

Elérhetőségek

Boulder Academy Budapest 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. Weboldal