3. helyezést ért el Magyarország a Fagylalt Európa Bajnokságon, így 2024 januárjában mi is ott lehetünk a Fagylalt Világkupán. A magyar csapatot Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia vezető cukrásza, Füredi Krisztián, a Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza és Somogyi Renáta, a Bringatanya Fagyizó fagylaltmestere alkotta, akik idén az „Erdő és mező virágai” témára készítették el a magyar ízvilágot bemutató fagyos desszertkülönlegességeket.

A Gelato Europe Cup, azaz Fagylalt Európa Bajnokság a Gelato World Cup világverseny európai döntője, ami a kézműves fagylaltra épülő legrangosabb csapatbajnokság a világon. A „WWG” (vagyis a World Wide Gelato Fundation) által létrehozott verseny missziója a fagylalt szeretetének, kultúrájának és a nemzetek közötti gasztronómiai összefogásnak a terjesztése. A 2003-ban létrehozott verseny szigorúan meghívásos alapon működik, figyelembe veszik az adott ország nemzetközi versenyeken való szereplését és eredményeit is. Magyarország most kapott először lehetőséget arra, hogy csapatszinten is megmérettesse magát a többi nagyon rutinos európai országgal szemben. Összesen hét nemzet delegálta magát a Riminiben tartott európai döntőre, köztük a többszörös kupagyőztes Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Németország, Ausztria, Egyesült Királyság, és nem utolsó sorban Magyarország.

A csapatot minden országnak ugyanúgy kellett összeállítania: egy a fagylaltkészítésben jártas szakemberből, vagyis egy fagylaltmesterből (a magyar csapatban Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia vezető cukrásza), egy cukrász szakemberből (Füredi Krisztián, Hisztéria Cukrászda vezető cukrásza), valamint egy csapatkapitányból (Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó fagylaltmestere) tevődött össze. A három napon át tartó megmérettetésen a nemzetek az általuk választott témához kapcsolódóan kellett, hogy előállítsák a fagylaltra épülő termékeiket, amelyeket a prezentáció után egy szigorú, nemzetközi zsűri bírált el.
 
A magyar csapat idén az „Erdő és mező virágai” témát választotta, és ennek megfelelően készítette el a magyar ízvilágot bemutató fagyos desszertkülönlegességeket.

A 7 induló nemzet közül a zsűri csak 4 csapatnak adott lehetőséget arra, hogy megszerezze a kvalifikációt a jövő évi Gelato World Cupra (Coppa del Mondo della Gelateria) és képviselje saját nemzetét a világversenyen. Magyarországnak sikerült, a dobogó 3. helyét szerezte meg és ezáltal egy gyönyörű bronzkupa tulajdonosa lett. Így 2024 januárjában Magyarország is ott lesz a Fagylalt Világkupán, ahol a világ minden tájáról érkező országokkal méretteti meg magát, köztük Taipei, Dél-Korea, Szingapúr, Brazília, Peru, Argentína, Olaszország, Németország és Ausztria.

Címkék