Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

A Pesterzsébeti- és Rákoscsabai-erdőben is befejeződtek a FŐKERT erdősítési munkálatai

A Pesterzsébeti-erdőben 2700, míg a Rákoscsabai-erdőben 2900 fát ültettek a Főváros megbízásából a FŐKERT munkatársai.

Az erdősítési munkálatok a napokban értek véget mind a két erdőben, a munkát a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Kertészeti Divízió munkatársai végezték el. A Pesterzsébeti-erdőben decemberben kezdték el a munkát, és közel 2700 db erdészeti facsemetét ültettek ki. A fajösszetétel elég változatos: mezei juhar (Acer campestre), kocsányos tölgy (Quercus robur), virágos kőris (Fraxinus ornus), nagylevelű hárs (Tilia platyphyllos), közönséges mogyoró (Corylus avellana) és kökény (Prunus spinosa) színesíti az erdőképet. A projekt idén tavasszal zárul, mert felújítják a Kő utca közelében lévő futballkaput, továbbá padokat, piknikasztalokat és hulladékgyűjtőket helyeznek ki, valamint egy átvezető utat is kialakítanak a Temető sor és a Kő utca között.

A Rákoscsabai-erdőben ősszel kezdődött az ültetési időszak, és 2900 db erdészeti facsemetét ültettek ki, szintén változatos fajösszetételben: mezei juhar (Acer campestre), kocsányos tölgy (Quercus robur), fehér, rezgő és fekete nyár (Populus alba, Populus tremula, Populus nigra), nagylevelű hárs (Tilia platyphyllos) került a területre, és jutott még ide is mogyoró (Corylus avellana) meg kökény (Prunus spinosa). 2023 tavaszán fejeződik be ez a projekt is, ugyanis még piknikasztalokat, padokat és hulladékgyűjtőket helyeznek ki, illetve kialakításra került egy kültéri oktatóterem is. Mindkét erdőben kihelyeznek tájékoztató táblákat az ott található természeti értékekről. 

Forrás: Bardóczi Sándor Facebook-oldala

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A