A Mirror brit napilap összeállított egy hetes listát Európa legjobb és legszebb termálfürdőiből, amire mi is felfértünk, ráadásul egyedüli országént két fürdővel is: a Széchenyivel és Hévízzel.

Az újság nem állította sorrendbe a hét fürdőt, vagyis nincs első, hanem ez a hét a legjobb. Van köztük természetesen angol, svájci, izlandi, francia és görög meg a két magyar: a Széchenyi fürdő és Hévíz. Utóbbiról azt írják, egyike a világ legnagyobb, úszásra is alkalmas termáltavainak. Egyetlen termáltó előzi meg méretben, az új-zélandi Frying Pan Lake, csak hát az olyan meleg, hogy nemcsak úszni nem lehet benne, de belemenni sem nagyon.

A cikk kiemeli a tavirózsákat és a tó melletti parkot, meg azt is, hogy mi mindenre (reuma, mozgásszervi betegségek) jó a tó vize. A neobarokk Széchenyi fürdő kapcsán pedig azt írják, hogy ez Európa legnagyobb és a világ harmadik legnagyobb gyógyfürdője. 21 medencéje van, ebből három szabadtéren. Ami viszont különös (ismerve a Széchenyi jegyárait), hogy azt írják, ez a fürdő a tömegeknek készült. Nyilván a méreteit nézték, nem az árakat, bár azok Angliából nézve biztos nem tűnnek túl magasnak. 

Forrás: mirror.co.uk

Címkék