Nehezen indul az év? Alig látsz ki a fejedből? Enervált vagy, netán depressziós? Ezen könnyen segíthetsz, ha elmész pár januári évindító bulira. Koncertből szinte minden napra esik legalább egy, de van olyan nap az év első hónapjában, amelyikre több is. Összeszedtünk tizenkettőt, méghozzá hazai zenekaroktól, csak hogy ne érje szó a ház elejét, hogy egyet sem ajánlottunk. A Ricsárdgír búcsúkoncertje és a Csaknekedkislány-dupla kimaradtak, mert ezekre már elfogyott az összes jegy, de szerencsére bőven maradt miből válogatni.

Bárdos Deák Ági

Ági66 határtalan turné START! címmel ad koncertet zenekara élén a magyar alternatív zenei élet legendája és nagyasszonya, Bárdos Deák Ágnes, és hol máshol, mint a hazai underground legjobb hagyományait leginkább ápoló Gödör Klubban. A koncertnek szomorú aktualitást ad az, hogy nemcsak év- és turnéindító fellépés lesz, hanem emlékezés és tisztelgés a zenekar nemrég elhunyt dobosa, Kreutz László előtt is. Ezzel kezdődik az este, majd fél 9 körül elkezdődik a zenélés meg a bizakodva a jövőbe nézés. 

Hol: Gödör Klub
Mikor: január 7. 19.00
Mennyiért: 1800 Ft

Fekete Vonat

A Mohamed Fatima, Fehér Tibor Beat és L.L. Junior alkotta trió volt az a zenekar, amelyik 25 évvel ezelőtt, a 90-es évek végén berúgta az ajtót. Jöttek, láttak, győztek, és tehetségük okán elérték, hogy széles körben elfogadottá vált a roma popzene, melynek ők voltak az első nagyon népszerű előadói. A mindössze 5 évet megért zenekar tavaly visszatért, de az ezt megkoronázó gigakoncertre idén kerül sor a Budapest Sportarénában. Hatalmas buli várható, némi nosztalgiával nyakon öntve, de azért mégiscsak a jövőbe tekintve.

Hol: Papp László Budapest Sportaréna
Mikor: január 7. 20.00
Mennyiért: 11 192 – 15 992 Ft

Ganxsta Zolee és a Kartel

A XXI. kerületbe költözött Barba Negra ad otthont gengszterrappereink koncertjének, ahol biztos eljátsszák majd az összes fontos dalt a tavaly októberben megjelent, A bohóc című nagylemezről, de az apropó mégiscsak az, hogy berúgják az évet és megünnepeljék a bandát irányító Döglégy Zoli születésnapját. A nagyszabásúra tervezett bulin előzenekarok (Molto, Action) is lesznek majd, de a lényeg persze a Zolee meg az ő Kartelje lesz. 

Hol: Barba Negra, Red Stage
Mikor: január 7. 19.00
Mennyiért: 39994999 Ft

Lázár tesók

A zenész testvérpár, Lázár Domokos és Lázár Ágoston az Esti Kornél zenekarból ismerősek a legtöbbünk számára. Ám az anyazenekaruk mellett működtetnek egy családi duót is, ami időnként barátokkal egészül ki, mint az évindító nagyzenekaros koncerten is, az Akváriumban. Két csellós, Porkoláb Janka és Rátkay Áron, valamint a zongorán közreműködő Csernovszky Márk lesznek a társaik. 

Hol: Akvárium Klub, Kishall
Mikor: január 11. 19.30
Mennyiért: 30003500 Ft

Mayberian Sanskülotts

A 2010-ben megalakult, majd duóból zenekarrá fejlődött Mayberian Sanskülotts sokféle zenei világból (new wave, shoegaze, dream pop, pszichedelia és melankólia) építkezik. Év eleji koncertjükön egyfelől eljátsszák a legutóbbi, God Tiger Need Chemical Works című nagylemezük dalait, másfelől bemutatják a zenekar új szintisét. Előttük ketten játszanak majd, bemelegítő jelleggel: a Romániából érkező Musspell és a mïus. 

Hol: A38 Hajó
Mikor: január 13. 19.00
Mennyiért: 34903990 Ft

Herself, Flanger Kids, Paperdeer

Három, egymással is gyakran együtt dolgozó fiatal zenekar – melyek tagjai cseppet sem babonások – lép fel az új év első péntek 13-ján a Gödörben. A Bakos testvérek, Zita és Attila Herself nevű indie pop zenekara az új EP-jét mutatja be. Őket a Flanger Kids duó követi, akik ezúttal zenekari formában állnak színpadra, végül Kiss Benji, a Paperdeer egyik tagja áll a pultba, hogy ezúttal egy DJ-szettel szórakoztassa az évindító koncertre összegyűlő közönséget. 

Hol: Gödör Klub
Mikor: január 13. 19.30
Mennyiért: 15002000 Ft

Supernem

Magyarország (egyik) legjobb rockzenekara hangos-zajos évnyitót celebrál az Akváriumban január 14-én. Legutóbbi nagylemezük 5 éve jelent meg, vagyis idén várható egy újabb a Supernemtől, ami tavaly ünnepelte 20. születésnapját. Különösebb meglepetés nem várható a bulitól, csak egy energiabomba koncert, de pontosan ez az, amire az év elején a leginkább vágyik az ember. 

Hol: Akvárium, Nagyhall
Mikor: január 14. 19.00
Mennyiért: 4000 Ft

Blahalouisiana

A 2012-ben alakult zenekar év eleji koncertje egyfelől elindítja 2023-at, másfelől pedig egy dupla koncerttel lezárja legutóbbi, Sokat bír című turnéját. A pénteki fellépésükre ugyan már elfogytak a jegyek, de a csütörtöki napra még bejuthat, aki szeretné őket látni, mielőtt stúdióba vonulnak, hogy új dalokat vegyenek fel. A két koncerten az eddig megjelent négy nagylemezük legjobb számait fogják eljátszani.

Hol: A38 Hajó
Mikor: január 1920. 20.00
Mennyiért: 40004500 Ft

Bëlga

A színes melcsis örök srácok, vagyis a Bëlga tagjai szintén dupla koncerttel kezdik az évet, és akárcsak a Blahalouisiana esetében, úgy náluk is az egyik bulira (20-a, péntek) már elfogytak a jegyek, viszont a másikra (21-e, szombat) még kaphatók. Egy Bëlga-fellépés természetesen mindig hatalmas show (a maga módján persze), ami hatalmas röhögésekkel jár együtt, így talán nem érdemes kihagyni, pláne ha szükségünk van egy kis év eleji mókás pozitív energiára

Hol: Akvárium, Nagyhall
Mikor: január 2021. 19.30
Mennyiért: 5000 Ft

Beat Dis

Csigó Tamás zenekara jó pár évig csendben volt, de annyira, hogy már azt hittük, hogy vége is a dalnak. Ám idén szerencsére megdől ez a téves elképzelés, és a Beat Dis visszatér. A koncert egyfelől ezt a visszatérést ünnepli, másfelől azt, hogy a zenekar 20 éves, harmadrészt pedig azt, hogy 8 év hiátust követően (Beaten by the Rain címmel) új lemezt is kiadtak, és akkor még ott van az évindítás is. Van mit ünnepelni, van miért ott lenni.

Hol: Akvárium, Kishall
Mikor: január 21. 19.30
Mennyiért: 3000 Ft

F.O.System

A magyar dark rock kultikus zenekara, a Mátyás Attila vezette F.O.System időnként fel-fel szokott lépni ugyan, de új zenéket nem nagyon csinálnak, ezért is volt váratlan meglepetés tavaly év végén, amikor kiadtak egy friss dalt. Hogy lesz-e a dologból komolyabb folytatás, esetleg egy új nagylemez, azt még nem tudni, az viszont már biztos, hogy január végén koncertet ad a zenekar. 

Hol: Akvárium, Nagyhall
Mikor: január 28. 19.30
Mennyiért: 6500 Ft

Péterfy Bori & Love Band

A tavalyi év könyvslágere volt a Péterfy Boriról szóló kötet, és talán ez az összegzős hozzáállás hozta azt, hogy a zenekar meg idén teszi ugyanezt: új koncertsorozatuk időrendi sorrendben végigveszi az eddig megjelent összes nagylemezt. A januári koncerten mindjárt a cím nélküli, bemutatkozó album dalait játsszák végig, az első daltól az utolsóig, majd egy best of mixtúrával vezetik le a bulit. 

Hol: A38 Hajó
Mikor: január 28. 20.30
Mennyiért: 49005900 Ft
 

Címkék