Romulus a munkacíme a legújabb Alien-mozinak, melynek forgatását a hírek szerint már 2023 február elején megkezdik. Az első helyszín, ahol az ismert xenomorphok feltűnnek majd, az nem más, mint Budapest.

Az uruguayi Fede Alvarez (Vaksötét, Evil Dead, Ami nem öl meg...)  rendezésében indul Budapesten a legújabb Alien-film forgatása. A sci-fi/horror franchise szereplőgárdájáról még nincs hír, de esélyes a sztárparádé, tekintve, hogy 2012-es Prométheus és a legutóbbi, 2017-es Alien: Covenant is menő castingot tudhatott magáénak. 

Előbbi többek közt Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce szereplésével került a mozikba, a legutóbbiban pedig szintén a zseniális Fassbendert és Katherine Waterstont hozta el a vászonra. Jelen filmben már biztosan szerepet kap Cailee Spaeny, akit a Bűvölet: az örökség-ből már ismerhetünk.

Film & Television Industry Alliance weboldala nyomán megtudhatjuk, hogy az iMDb csekély információjú adatlapjánál már előrébb járnak a produkcióval, hiszen a Romulus munkacímet is felfedték a sima Alien-project helyett. A forgatás a tervek szerint 2023 február 6-án kezdődik majd a fővárosban.  

 

Címkék