A díszvilágítás idén mind a két pilon mind a két oldalát díszíti majd. Sőt, nemcsak ezen, hanem a következő hétvégén is zöldre vált a 100 méter magas híd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.az M0-snál található Megyeri híd pilonjaiból.

A tavaly év végi ünnepi szezon egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy karácsonyfává alakítottuk néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat. Az akció sikere után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, így sok fejtörést okozott, hogyan valósítsuk meg idén a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek követésével a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását.  De megoldottuk, sőt, idén mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén”– írja a Magyar Közút onprofit Zrt.

Idén kizárólag a híd alapdíszkivilágítását felhasználva színezik a karácsonyfa alakú hidat zöldre. Ez valamivel halványabb hatásfokkal bír, de cserébe idén mind a két pilont átszínezték.

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben 2022. december 23–25. között váltanak zöld színre, a mostani hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz. A második hétvégén pedig december 30-tól egészen január 1-ig lesz zöld színben a híd. A hagyományt tovább folytatva a kijelölt napokon napnyugtától másnap kora hajnalig bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit. 

Címkék