Eta néni az elmúlt években tökélyre fejlesztette a karácsonyi dekorációt. Dabason álló családi házához a karácsonyt megelőző hetekben programszerűen érkeznek az emberek, hogy megcsodálják a cifra kertet és az ünnepi fényeket.

Eta néni több mint 10 éve fogott bele az adventi díszítgetésbe unokái és önmaga szórakoztatására, de egyre több lett a háza előtt a bámészkodó, és mostanra igazi adventi programmá vált kertjének látogatása. 


Eta néni pár éve engedte be először a nézelődőket, akik egyre csak gyűltek a kapuja előtt. Azóta külön parkolóhelyet kellett kijelölni az ott lakók nyugalmának megőrzése érdekében. A fényeket délután 4-kor kapcsolják fel, a látogatás délután 4 és este 8 óra között zajlik december 1. és január 6. (vízkereszt) között. Eta néniék december 24-én zárva vannak, de december 25-től január 6-ig újra várnak mindenkit.

Ma már egy kisvonatot is találunk Eta néni háza és a városháza között, ennek a menetrendje itt olvasható. Külön Facebook-oldala is van Eta néni házának, ahol további információkat találunk a helyről.

Címkék