Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Karinthy és Csontváry nyomában – Vezetett sétán ismerhetjük meg a Hadik-ház történetét

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 12. 02. 10:38

A december 10-i sétán megismerhetjük a Bartók Béla út egyik leghíresebb épületének történetét a Hadik kávéház csapatának szervezésében.

A Hadik a Házban című programon Papp Máté vezeti majd körbe a résztvevőket a Hadik kávéház, valamint a Szatyor Bár és Galéria tereiben, miközben elmeséli, hogyan nézett ki eredetileg a belső tér, melynek fénykorában olyan nagyságok tekintettek második otthonukként a helyre, mint Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső vagy Móricz Zsigmond.

Kiderül továbbá, honnan kapta a nevét a kávéház és a bár, milyen átalakítások zajlottak az elmúlt évtizedekben, de Csontváry Kosztka Tivadar utolsó műterméről is szó lesz, amely egykor a Hadik-ház padlásterében kapott helyet.

További részleteket a séta hivatalos Facebook-eseményénél találtok, jegyet vásárolni pedig ide kattintva tudtok.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Ha tetszenek a cikkben szereplő fotók, és szívesen megvásárolnád őket – vagy akár csak egyet – nagy felbontásban, ide írj egy e-mailt: sales@welovebudapest.com. (A fotók kizárólagos tulajdonosa a We Love Budapest Kft.)

Hasonló tartalmak

Admin mode