A FreylerArt Galéria és Stúdió XMAS SELECTION 2022 kiállításán eddig nem látott alkotások mellett klasszikusokat is megtekinthetünk, valamint a háború utáni korszak és a kortárs művészek festményei is figyelmet kapnak.

Az eddig nyilvános tárlatokon nem látható alkotások között látható Margitay Tihamér Az Aszfaltbetyár című festménye, amely 100 évig lappangott és csak korabeli reprodukcióról ismertük, valamint Rippl-Rónai József Anya gyermekével című kompozíciójának egy eddig külföldi gyűjteményben található verzióját is bemutatják.

A kiállítás a klasszikusok sorát a teljesség igénye nélkül Jean-Baptiste Camille Corot kis tanulmányrajza, Barbizont képviselve Diaz de la PenaKéméndy Jenő bravúros életképe, Telepy Károly romantikus tájképe, Munkácsy Mihály kisméretű, de annál mozgalmasabb olaj vázlatán keresztül vonultatja fel. 

A háború utáni és kortárs művészek izgalmas munkái sem hiányozhatnak a mostani tárlatról, például Aknay János, Vera Braun, Ottó László, Nádler István, Lakner László, Hollai Krisztina, Szurcsik József, Polony Elemér, Kacsák Tamás műveiből is válogattak a szervezők.

A kiállítást január közepéig lehet megtekinteni a Hajós utca 14. szám alatt található galériában, további infókat a hivatalos Facebook-oldalukon találhattok.

Címkék