Ahogy minden évben, úgy idén is lesz krisnás Karácsonyi Szeretetlakoma, amit az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius szervezete szervez. December 3-án, szombaton indul az idei adventi ételosztó akciósorozat Óbudán a Faluház előtt, ahová elsősorban a III. kerületieket várják, majd december 26-án a Népligetben zárul.

At ételosztó szervezet naponta 3000 adag ételt biztosít a rászoruló nagycsaládosoknak, időseknek, munkanélküli és beteg embereknek országszerte. Idén azonban a sorba egyre többen állnak be azok, akiknek a számlák, bérleti díjak és a gyógyszerek kifizetése után már nem marad arra, hogy elégséges ennivalót vegyenek. 

A Karácsonyi Szeretetlakoma akciója Óbudán indul december 3-án, de Budapesten kívül Egerben és Debrecenben is osztanak majd ételt az Ételt az Életért alapítvány önkéntesei. Az országos akciók során közel 6000 adag étellel és 4500 csomaggal készülnek majd a rászorulóknak.

„Karácsony napjait ezúttal ismét a Népligetben, a Planetárium épülete mellett töltjük. Ez a helyszín távolsági autóbuszoknak köszönhetően a Budapest környéki kistelepüléseken élő rászorulók számára is elérhető közelségben van” – mondta el Szilaj Péterné, Gandharvika, a Krisna-hívők szóvivője.

Az Ételt az Életért Alapítvány munkáját ide kattintva bárki támogathatja, akár előre megadott, akár egyedi összeggel.

Címkék