Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra

5 színház 6 helyszínen – Jön a Ráday Utcai Színházi Találkozó

A folyton nyüzsgő Ráday utca nemcsak a beülős helyek központja, ahol jókat ehetünk és ihatunk, de itt a kulturális feltöltődés is garantált. November 4. és 6. között rendezik meg az első Ráday Utcai Színházi Találkozót, ahol az utca színházainak saját előadásai mellett rengeteg képzőművészeti, irodalmi és zenei esemény, workshopok és művészeti foglalkozások meg persze vendégfellépők várják a látogatókat.

November első hétvégéjén rendezik meg a Ráday Utcai Színházi Találkozót (RUSZT), ahol az Itt és Most Társulat, a Kettőspont, a MáSzínház, a Pinceszínház, a Stúdió K Színház és a VerShaker Youtube-csatorna előadásait nézhetitek meg, de november 4. és 6. között képzőművészeti, irodalmi és zenei események, valamint művészeti foglalkozások is ellepik a Ráday utcát. A rendezvény eredetileg 2019-ben indult (Startfeszt néven), de a szervezők továbbgondolták az egészet, és az Itt és Most Társulat mellett működő alkotóhelyeket is bevonták a programsorozatba, ahol amellett, hogy bemutatják a fővárosi független színházi szakmát, színházi találkozóhelyként a párbeszédnek is helyet adnak alkotók és résztvevők között. 

A fesztivál három napján 5 színház 6 helyszínen több mint 30 programmal, 20 színházi előadással, workshopokkal, kiállításokkal és koncertekkel várja a látogatókat. A színházi előadásokon kívül a programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. További infók itt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Látnivalók és kultúra

Ezek voltak Budapest legnagyobb karácsonyi látványosságai az elmúlt 200 évben

?>

A karácsony az év egyik legkülönlegesebb időszaka, így volt ez már 200 évvel ezelőtt is.

A Mikulás után a Jégkirálynő is Budapestre érkezett

?>

A Cinema Mysticában, Budapest első digitális művészeti kiállítóhelyén 8 új installációval köszöntött be a tél.

Különleges jelek lepik el karácsonyig Erzsébetvárost, a felét már láthatjátok

?>

Ezek a különös jelek a pesti gettó határát jelzik, amit 1944. december 10-én zártak le. A kis táblácskákat a VII. kerület utcáin fedezhetitek fel.

Neked ajánlott

A