Megvan a maga bájos és kellemes varázsa a kertmoziknak, ahol a csillagos ég alatt nézhetjük a jobbnál jobb filmeket. Budapesten már több helyszínen is kipróbálhatjuk ezt a szórakozást, például augusztus 2. és 14. között a Margitszigeti Atlétikai Centrum zöld füvén üldögélve mozizhatunk, ráadásul ingyen.

Az európai kulturális intézetek magyarországi hálózata, az EUNIC Hungary nyáresti vetítéssorozatán idén az elmúlt évek közönségkedvenc filmjei láthatók. Többek között spanyol, osztrák, lengyel, észt, cseh, francia és finn vígjátékok és drámák kínálnak kellemes kikapcsolódást a nyárestékre. A történetek között egyaránt találunk hétköznapi életeket és kalandos utazásokat, és persze az örök téma, a szerelem sem maradhat el. A szereplők között találunk középkorú házaspárokat, nagyszülőkkel élő kiskamaszokat, esküvőre készülődő párokat, bevándorló kisfiút, vágyakozó hősszerelmest, bátor nőket és gyáva férfiakat, önmagát kereső egyetemistát, kontrollmániás háziasszonyt, munkába visszatérő háztartásbelit, sőt, még egy humanoid robot férj is felbukkan!

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik. A belépés ingyenes. A piknikhangulat érdekében pokrócot, plédet, nem törékeny csomagolású ételt-italt érdemes magatokkal vinni. A Mozisziget teljes műsorát itt találjátok.

Címkék