A Tisza márka 2022-es tavaszi-nyári kollekciójának újdonsága az Autistic Art Alapítvánnyal összefogásban elkészült, limitált darabszámú két férfifürdősort, amiket autista alkotók inspiráltak.

Az Autistic Art Alapítvány az önálló életvitelre nem vagy csak korlátozottan képes fiatalok lakóotthoni elhelyezését támogatja, emberhez méltó életkörülményeket biztosít a számukra. Emellett 12 éve működtetnek egy művészeti programot, melynek keretein belül bemutat, illetve támogat olyan, autizmussal élő alkotókat, akik bár rendkívüli vizuális kifejezőeszközök birtokában vannak, a segítségük nélkül munkásságukat a világ soha nem ismerné meg.

Kiss Péter és Réti Kristóf két fiatal alkotó, akik autizmusukban súlyosan érintettek, és egyáltalán nem beszélnek. Mindketten az Autistic Art Alapítvány által támogatott miskolci lakóotthonban élnek, és évek óta aktív alkotói az alapítvány által kifejlesztett és támogatott speciális művészeti programnak. Ők találkoztak össze – az alapítványon keresztül – a Tisza márkával, mely cégnek mindig is fontos volt az értékteremtés és a társadalmi felelősségvállalás. Így kerültek a Tisza két új, limitált darabszámú férfifürdősortjára a rajzaik. 

Ha megvásároljuk az új fürdőnadrágok bármelyikét, azzal több célt is kipipálhatunk. Egyfelől támogatjuk a lakóotthonokat és az alkotókat, másfelől pedig elérhetjük, hogy szabadabban, nyitottabban beszéljünk az autizmusról és az elfogadásról. Ez pedig nagyobb teret enged annak, sőt ráirányítja a figyelmet arra, hogy a súlyos autizmussal élő embertársaink is képesek művészi értékű alkotásokat létrehozni. 

A fürdőnadrágok június 1-jétől érhetőek el a Tisza márkaboltjaiban, valamint a webshopon.

Címkék