Idén július 14. és 16. között rendezik meg először Budapest új zenei fesztiválját. A Reflektor fesztiválnak egy volt kamionmosó ad otthont Fehérdűlőn, az Örs vezér tértől egy lépésre. Izgalmas nemzetközi fellépőkkel találkozhatnak azok, akik stílustól függetlenül folyamatosan keresik a friss zenéket, és azok is, akik most ismerkednének a nagy fesztiválok line-upjának apró betűs előadóival.

A We Love Budapest adhat elsőként hírt arról, hogy jön az első Reflektor fesztivál Budapesten! Az első nevek között ott van a Temples, a Son Lux, a Squid, a Seafret, a Weval és a Porridge Radio is. Mindez Budapest belvárosától nem messze, ipari környezetben valósul meg: egy volt kamionmosó ad otthont a Reflektornak, az Éles sarok mellett, ami az Örs vezér tértől egy lépésre, Fehérdűlőn található, villamossal percek alatt elérhető. 

A most induló Reflektor missziója, hogy olyan nemzetközi fellépőket mutasson be a három nap alatt (július 14. és 16. között), akik tőlünk nyugatabbra rendszeres fesztiválszereplők, de itthon csak ritkán vagy egyáltalán nem láthattuk őket élőben. Sokan csak a headlinerek miatt váltanak jegyet a nagyobb fesztiválokra, és véletlenül találják magukat kisebb, de szuper koncerteken, mások pedig direkt a plakátok alsó sorai miatt mennek ki egy-egy napra bulizni. A Reflektor ezt a két tábort hozza össze: a szervezők olyan fesztiválok koncepciójából merítettek, ahol a középpontban a zene áll, és a látogatók délutántól hajnalig hallgathatják az ismert és a feltörekvő előadók koncertjeit. A kis fesztivál a műfaji keretek széles palettájából válogat, úgyhogy a csütörtökön bejelentett nevek között találunk fülbemászó pszichedelikus popot, slágeres posztpunkot, jazzes lo-fi hiphopot és kísérleti elektronikát is.

Line-up

Fellép a 2010-es évek brit neopszichedéliájának legsikeresebb formációja, a Temples, akik a Reflektoron koncerteznek először Magyarországon. A grandiózus koncertjeiről ismert amerikai Son Lux pedig a csütörtöki nap headlinere lesz. Brightonból érkezik hazánkba (ugyancsak első alkalommal) a posztpunk szcéna legújabb csillaga, a Squid, valamint az indie rock szintér és a nemzetközi zenei szakújságírók friss kedvence, a Porridge Radio. A gitárzenei frontot erősíti az osztrák pszichedelikus space rock power trió, a Mother’s Cake is.

A Reflektor elektronikus felhozatalát a holland duó, a Weval fémjelzi, akik szombaton indítják be az éjszakát. A cseh Floex pedig csütörtök este teremt egyedi hangulatot az elektronikus és az akusztikus hangszerek párosításával. A brit Seafret folkos indie popjával csütörtökön csendesedhetünk le, aztán szombaton A.A. Williams sötét folk goth dallamaiban merülhetünk el. A belga Whispering Sons no wave és industrial elemekkel tűzdelt posztpunkját szintén szombaton élvezhetjük majd. 

A magyar fellépőket a Jazzbois képviseli, de csatlakozik a line-uphoz Makó Dávid is, Devil’s Trade nevű szólóprojektjével. Színpadra lép még az iamyank, Superflake és O’SULLIVAN. Zenekarral érkezik a Perrin, az elektronikus R&B-ben utazó The Anahit és természetesen a Hangmás-utód Black Bartók is. A feltörekvő hazai színteret a nemrég debütlemezzel jelentkező BÖBE, a Flanger Kids elektropopduó, valamint boebeck képviseli. Szombaton a LavaLava hozza majd a hajnalig tartó bulit, míg a másik színpadon a Nyár utca 20. legendás estéit idézik meg egy hagyományos Beat on the Brat Classics-szettel. Pénteken pedig érkezik az élő hangszeres The Acoustic Minimal Techno Party.

A bérleteket és az első fellépők listáját itt találjátok. Early bird bérletek korlátozott számban kaphatók, a készlet erejéig.

Címkék