Budapesten eddig csak a Rómain és csak rövid ideig tesztelhettük, hogy milyen az, amikor végre fürödhetünk a Dunában. Azonban július 3-án a Lágymányosi-öbölnél megnyílik a város egyetlen szabad vízi strandja, a SHO Beach BudaPart, ahol nappal a hűsölésé, míg a csillagos éjszakában a szórakozásé a főszerep.

Már a XX. század elején kedvelt strandolórész volt a Lágymányosi-öbölnél, aminek tulajdonképpen nem a II. világháború vetett véget, hanem Budapest átalakulása és a Duna szennyezettsége. Az öbölnél az elmúlt időszakban több változás is történt, hiszen itt épül a város legújabb városnegyede, és itt nyitotta meg új helyét a Dürer Kert is. Július 3-án pedig megnyílik a város egyetlen szabad vízi strandja, amire már hosszú évek óta vágyunk. A SHO Beach homokos partjával és természetközeli hangulatával a napsütötte tengerpartok világát hozza Budapestre. 

Nyári hőségben persze mindenkit a víz érdekel, de a BudaParton kialakított strand ennél sokkal többet ad nekünk: a vízparti reggeli kávézásoktól a különleges ízekben bővelkedő napközbeni étkezéseken át a csillagos ég alatti koktélozásig. A SHO Chill & Grill beach bar kínálatából a megszokott strandételek közül választhatunk, míg a MÁK pop-up az ország egyik legkedveltebb éttermének konyháját hozza a SHO Beachre, így egy kicsit a fine dining világát is megismerhetjük strandolás közben. 

A nyári szezonban számos programmal készülnek a szervezők: lesznek kulturális estek, gasztronómiai események, bor- és pálinkakóstolók, valamint sportközvetítések is – 24 nap múlva kezdődik a tokiói olimpia, úgyhogy az utóbbinak külön örülünk.  

Belépőjegyárak:


Hétköznap:

  • felnőtt – 3200 forint
  • gyerek (3–12) – 1600 forint
  • diák / senior / BudaPart – 2300 forint

Hétvége: 
 

  • felnőtt – 4000 forint
  • gyerek (3–12) – 2000 forint
  • diák / senior / BudaPart – 2800 forint

Címkék