A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát alapítvány célkitűzése, hogy minél több árva, gyeptelepen várakozó állatot juttasson szerető, felelős gazdikhoz. A szervezet kezdetben főleg kutyák mentésével foglalkozott, de évről évre egyre több doromboló szőrgombóc útját is egyengetik. A nemrég befogott cicacsaládot, amelynek minden tagja gazdikereső, a We Love Budapest oldalán láthatjátok először.

A csapat cicasuttogó önkéntese, Roszkopf Noémi tavaly télen kezdett közös munkába a Sánta Kutya Állatvédő Alapítvánnyal, amely segítőket keresett egy harmincfős macskakolónia befogásához. A cicák egy része gyógyíthatatlan macskaleukózisban és macska-AIDS-ben szenvedett. Évente körülbelül negyven csöppség született, többségük hamar el is pusztult a környezeti viszontagságok miatt, aki pedig túlélte, tovább gyarapította a kolóniát. A további szaporulatokat az alapítvány a TNR-program segítségével számolta fel.

A TNR, vagyis Trap–Neuter–Return (befogás–ivartalanítás–visszaengedés) bizonyítottan a leghumánusabb és leghatékonyabb módszer a szabadon kóborló macskák szaporodásának megfékezésére. A macskákat élvefogó csapdával gyűjtik be, ivartalanítják, parazitamentesítik őket, a lábadozásuk után visszakerülnek arra a területre, ahol befogták őket, és a későbbiekben is gondoskodnak az ellátásukról. Az ivartalanított kóbor macskák fülcsücskét levágják, ez a nemzetközi jelzés arra, hogy a cica ivartalanított, így nem fordulhat elő, hogy az adott állatot kétszer is becsapdázzák.

Noémi a Sánta Kutya Alapítvány, majd az MFÖEK nyújtotta háttértámogatások mellett magánúton is elkezdett „TNR-ezni”. Az MFÖEK-nek köszönhetően a szelídíthető, kezes cicákat nem kell visszahelyezni, ideiglenes befogadóhoz kerülnek, majd gondoskodó gazdikra lelhetnek. Noémit egy MFÖEK-es exmentvény, Tempera cica gazdája kereste meg azzal, hogy egy kartondobozban egy mamacicát és négy kis csöppséget talált.

A három szürke cirmos és egy csokibarna kiscica teljesen egészséges. Silver mami nagyon jó természetű, kifejezetten embercentrikus, mindenkivel barátkozós, kutyákkal, más cicákkal és gyerekekkel is remekül kijön. Kölykei öthetesen már emberek után szaladgáló, ölben dorombolós, csodaszép kiscicák. Az alom- és a kaparófa-használatot már az első napon elsajátították.

Az apróságokat három hét múlva lehet elválasztani Silvertől, de az alapítvány már most várja azokat a felelős gazdijelölteket, akik szívesen vennék gondozásba a csöppségek valamelyikét vagy a mamacicát. 

Ha szívesen lennél valamelyik kiscica vagy a gyönyörű, ezüstszínű mamacica örök gazdija, írj egy bemutatkozó üzenetet a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Facebook-oldalára. A szervezetnél fontos alapelv, hogy a cicusok a számukra legideálisabb otthonba kerüljenek, és a gazdik is a tapasztalatukhoz és az életvitelükhöz illő társat válasszák maguk mellé, akinek gondozását hosszú távon tudják vállalni. Érdemes már a bemutatkozó levélben kitérni arra, hogy hol és kikkel élne együtt a cica, naponta mennyi időd lenne foglalkozni vele, mennyi időt szoktál az otthonodtól távol lenni. Ha úgy tűnik, összepasszolsz a mentvénnyel, egy izgis randizási folyamat veszi kezdetét, hogy személyesen is megismerkedhess a kiszemelteddel.

Címkék