Mostanában jellemzően arról szólnak a hírek, hogy az alternatív klubok és kulturális helyszínek bezárnak, helyükön rendszerint lakóparkok, szállodák és irodaházak épülnek – sok esetben még az épületeket is lebontották. A legendás Gödör Klub már több költözést megélt, 2019 óta keresik a helyét, amit nem is akárhol, a Sirály egykori helyén találtak meg. Ha a járványhelyzet is úgy akarja, akkor szeptemberben elindulhat a régóta hiányolt klubélet, de a teraszt már hamarabb is használhatjuk.

Várhatóan júniusra készül el a legendás Gödör Klub új helye a Király utca 50-ben, ráadásul nem egy egyszerű koncerthelyszínként, hanem valódi klubként. Szóval a koncerteken túl kiállításokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel és piaccal teli, valódi társadalmi és kulturális élet lehet majd a 600 négyzetméter alapterületű helyen. 

A klubélet fellegvára nem is akárhol nyit újra, hanem a Sirály egykori helyén, abban az épületben, amit anno életveszélyesnek nyilvánítottak, ezért a klubnak mennie kellett. Ahogy a koncert.hu is megírta, Filep Ákos, a Gödör tulajdonosa, aki egyben építész is, látott fantáziát a leromlott állapotú épületben, úgyhogy nem volt kérdés a klub jövője. Az új helyen lesz egy pinceklub mellékhelyiségekkel és bárpulttal, itt lesz a backstage is. Az utcai szinten egy melegkonyhás, kávézószerű közösségi tér és egy galéria lesz, ami a földszinti beülős hely kiterjesztése lesz, de a mindenféle programokat is itt tartják majd.

Címkék