Az öltözködés az önkifejezésről is szól, ezért legtöbbünknek van igénye arra, hogy legyen egy-egy különlegesebb, izgalmasabb darabja. A közelmúltban nyílt Lunaversébe akkor is nézzünk be, ha igazi partikirálynők vagyunk, és dugig állnak a szekrényben az extrém, neonszínű darabok, és akkor is, ha csak szeretnénk egy kicsit kikacsintani a szürke hétköznapokból.

Antal Orsi sosem szeretett szokványosan öltözködni, nyolc éve figyelt fel arra, hogy nem is olyan egyszerű megtalálni azokat a különleges ruhákat, amelyekben jól érzi magát. Azóta figyeli a kisebb márkákat és a különlegesebb üzleteket. 

Három évvel ezelőtt kezdett el azon gondolkozni, hogy saját üzletet szeretne, a Covid alatti karanténban felszabadult idejében pedig részt vett egy stylistképzésen, ahol átfogó ismereteket szerzett a divatfotózás és a fashion marketing területén. Az új képesítés megszerzése után lendületből meg is alapította boltját, ahol jelenleg 24 hazai tervező darabjai közül választhatunk, de a kínálat valószínűleg bővülni fog, Orsi pedig saját márkát is tervez.

Ha tehát keresünk egy szuper darabot, aminek segítségével kicsit kilóghatunk a tömegből, akkor itt a helyünk. A Lunaversében megvásárolhatjuk SustiKKrisztA futurisztikus, minden korosztálynak szóló, gyakran vízlepergető anyagból készülő ruháit és az IRON the label kézzel készült, jó meleg, oversized pufi dzsekijeit is.

Mivel Orsi nagyon fontosnak tartja a környezettudatosságot, több olyan tervezővel is találkozhatunk nála, akik valamilyen formában újrahasznosítással foglalkoznak. Megvásárolhatjuk a Smörgås Clothes újrahasznosított csomagolásokból készült táskáit és tartóit, amelyek közül örök kedvencünk az óriás, kék IKEA táskából készült övtáska

De találkozhatunk a Hiraeth Clothes óriási, geometrikus mintákkal díszített pólóival, pulcsijaival és az ESZKA színes, kötött kabátjaival is. A geometrikus formák inspirálta darabok közül nagy kedvencünk volt a Daemon Bag. A színes, sokszor metálcsillogású bőrökből készült táskákról a hordás során derül ki, hogy voltaképp mindenhez passzolnak, sokféle szettet fel lehet dobni velük.

Mikor Orsi elkezdett érdeklődni a különleges, extrémebb darabok iránt, az egyik első márka, amit megkedvelt, a Pleasure is pretty volt, így most nagyon örül, hogy a boltjában is bemutathatja munkáikat. Nekünk is nagyon tetszettek a pop-artot, a 80-as éveket és a technókultúrát egyszerre megidéző színes, gyakran neonos darabok.

Az üzletben az a legjobb, hogy tetőtől talpig tartó inspirációt szerezhetünk, ha valami extrémre, különlegesre vágyunk. Ha ékszereket szeretnénk, választhatunk egy hangsúlyos fülbevalót a RebekArtstól, de van Between fehérnemű is, illetve férfiruhák a Pastellótól. Igazi partidémonok lehetünk a Jacqueline the rebel hámjaival, az illegal visual felsői és táskái pedig a fesztiválszezon kötelező elemei. A falakon Tóth Anna és Zöld Zelena Veronika neonszínű UV-aktív festményei lógnak.

Nemcsak magunkat, hanem négylábú barátunkat is egyedivé tehetjük a téli időszakra, a bolt kétségtelenül legmeghatározóbb darabjai ugyanis a színes, pufi és fényvisszaverő anyagból készült kutyaruhák, de kedvencünk a neonszínű nyakörvekkel és pórázokkal is a futtató legkeményebb partiállata lehet.

Érdemes tehát ellátogatni ebbe a boltba, ahol egyrészt igazi technódémonná öltöztethetjük magunkat egy buli vagy fesztivál előtt, de akkor is betérhetünk, ha csak egy-egy különlegesebb darabbal szeretnénk kiegészíteni szürke, téli ruhatárunkat.  

Címkék

Elérhetőségek

Lunaverse 1027 Budapest, Margit körút 44. Facebook-oldal