Ha az ajándékok csomagolásáról van szó, akkor két tábor létezik: akik ezzel nem bajlódnak, és inkább másra szánják az idejüket, illetve akik kihívásként tekintenek rá, és órákig elbíbelődnek a tökéletes meglepetéspakk elkészítésével. Most az utóbbi tábornak ajánlunk egy remek elfoglaltságot, ugyanis Sátor Dénes elkészítette az Újpalota inspirálta csomagolópapírt, ami egyben izgalmas kifestő is. Ezzel nemcsak feldobhatjuk ajándékainkat, de környezettudatos alternatívát találhatunk az egyszer használatos csomagolópapírok helyett.

A Mini City kifestős csomagolópapírban az a legjobb, hogy adhatjuk kiszínezve vagy rábízhatjuk az ajándékozottunkra is, így amellett, hogy jó móka, abban is segít, hogy a meglepetések bontogatásakor ne keletkezzen felesleges szemét. Hazánkban évente 250 000 tonna csomagolási hulladék végzi az ünnepek táján a szemetesben, melynek nagy része nem újrahasznosítható (például a fényes felületű csomagolópapírok). Mindezek ismeretében érdemes arra törekedni, hogy fenntarthatóbbá tegyük az ünnepeket és alternatívákat keressünk az egyszer használatos csomagolópapírok helyett. Az újpalotai panelek inspirálta papírral bevont ajándékok így környezettudatos játékként használhatóak az ajándékozás után, és akár saját panelvárosunkat is felépíthetjük belőle. A pánt hátoldalán az egykori panelkorszak klasszikus attribútumai – mókuskerék, rakétamászóka, betonpad – kaptak helyet, melyek kivágva a játék részévé válhatnak.

Sátor Dénes grafikusként és formatervezőként dolgozik, már több remek dizájntárgyat köszönhetünk neki, melyeket a főváros ihletett; a nagy sikert arató vízálló térképtojásról mi is beszámoltunk. Emellett nagy kedvencünk a panelek inspirálta matricacsomagja, melynek lényege, hogy bármilyen csempefelületre ragasztva megalkothatjuk saját lakótelepünket. 

A Mini City csomagolópapírt itt találjátok, a panelmatricákra pedig itt tudtok lecsapni.

Címkék