Alapközhely, hogy kapni milyen jó, de adni mennyivel jobb, ami bizony így is van, és tegyük hozzá, hogy a kettő együtt jár, hisz ahol adás van, ott kapás is. De sajnos vannak, nem kevesen, akik adni nem tudnak, és így kapni sem kapnak semmit, pláne hogy még az is gondot okoz sokaknak, hogy legalább egy karácsonyfát vegyenek. Mások viszont sokkal jobb helyzetben vannak, így nekik belefér még az is a karácsonyi ünnepbe, hogy a szeretteiken kívül a hátrányos helyzetű embereknek is segítsenek adományokkal. Adunk pár tippet, ha te is úgy gondolod: ahol neked/nektek jut, ott mindenkinek jutni kell, még a szegényeknek is.

Az idei adományozási időszak november közepe-vége körül indult el, és van, ahol már le is zárult december 15-én, ám biztos akad még olyan ember, aki szívesen adományozna, úgyhogy adunk gyorsan pár tippet, hogy az elkövetkező napokban hova lehet még elmenni, hogy segítsünk a rászoruló gyerekeken, felnőtteken és családokon.

Olovka Studio

Az Olovka Studio kitűzőkben, kerámiákban meg egyéb, jórészt apró dizájntermékekben utazik. Idén karácsonykor együttműködésre léptek a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal, és stílszerűen hintalovas pineket készítettek nekik, amiket az alapítvány adományboltjában lehet megvásárolni egy mustársárga vagy egy piros sapka társaságában, amit ha megteszel, azzal támogatod a Hintalovon munkáját és így a gyermekek jogainak védelmét. 

Millenáris AdományPark

Millenáris AdományPark Adj szívből! elnevezésű kampánya már november 26-án elkezdődött, és a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködésben zajlik. Ajándékokkal megpakolt cipősdobozokat gyűjtenek, amiket még karácsony előtt el is visznek nehéz sorsú gyerekeknek. A gyűjtés már csak pár napig, december 19-ig tart. Délelőtt 10 és este 18 óra között várják az adományokat a Millenáris C épületében. 

Cipősdoboz Akció

A Baptista Szeretetszolgálat 18. alkalommal szervezte meg a Cipősdoboz Akciót, ami – vitán felül áll – Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciója. A belváros szívében, a Városháza téren áll a Cipősdoboz Vár, ahova az adományokat várják már jó ideje. A gyűjtési időszak itt is december 19-én zárul le. Adományozásra online is van lehetőség, pár kattintással összeállíthatunk egy cipősdoboznyi adományt egy erre a célra létrehozott link alatt.

Impact Box

Az Impact Design nevű civil szervezet izgalmas módját választotta az adakozásnak. Impact boxaik olyan, ún. etikus ajándékválogatások, melyekben csupa olyan termék található, amit a munkaerőpiacon hátrányosan megkülönböztetett csoportok tagjai készítettek fair trade üzleti modellben. Aki megvásárol egy ajándékkal teli dobozt, az azokat az embereket támogatja, akik a dobozban lévő tárgyakat készítették. Így egyszerre három dolgot érhetünk el: hozzájárulunk a megélhetésükhöz, éreztetjük velük, hogy a munkájuk értékteremtő, amiért még büszkék is lehetnek magukra. 

Design Institute

A Design Institute kreatív módját választotta az adományozásnak, elsősorban a művészetkedvelő emberekre épít. Első körben régi faszekrényeket újítottak fel képzőművészek segítségével, ezeket pedig december 11-én kiállították szerte a Bartók Béla úton. A szekrényekkel hívták fel a figyelmet az adakozás fontosságára és az adománygyűjtésre. Adományozni kétféleképpen lehet: örökbe lehet fogadni egy-egy szekrényt, illetve a Bartók Béla út 20. alatti Defo Laborban lehet leadni az adományokat a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány javára. A különleges bánásmódot igénylő gyermekek és szüleik támogatására a következő adományokat várják elsősorban: 80 grammos fénymásolópapír (A4, A3, A2, A1, A0), különféle színű kartonok, filctollak, színes ceruzák, jó minőségű tempera meg festékek és egyéb, a kreatív foglalkozást segítő eszközök. 

Címkék