A közel 7 és félmillió követővel bíró, mértékadó Culture Trip nevű turisztikai portál év végi gyűjtésébe a magyar főváros is bekerült, ami nagy büszkeség.

Év végén, de nemcsak a karácsonyi időszakban, és a két ünnep között, hanem egész decemberben és persze januárban is megnő a városturisták száma. A hét és félmilliós olvasótáborral rendelkező Culture Trip idén kiadott listája azt a 8 európai nagyvárost sorolja és mutatja be, ahol a legolcsóbban és a legjobban tölthetik el a szabadidejüket az utazók és a turisták. Ezek az európai városok pedig a következők: Lisszabon, Prága, Athén, Barcelona, Dubrovnik, Vilnius, Berlin, és végül, de nem utolsósorban Budapest.

A magyar fővárosról szóló rövid, de lényegretörő leírás kiemeli ugyan, hogy elég hideg van nálunk, viszont ennek ellenére igazi téli csemegeként jellemzi Budapestet az úti célpontok között. A Culture Trip szerint sok a kávézó, és még a gulyás is felmelegít, nem beszélve a fürdőkről, amikkel tele van a város. Na és Parlament épülete is kap egy félmondatot, mint a város egyik éke. 

Címkék