A budapesti karácsonyhoz hozzátartoznak a fények, a forralt bor, a fahéjillat, a ropogós kürtőskalács és persze mindannyiunk kedvence, A diótörő. A világ leghíresebb karácsonyi klasszikus előadása a Magyar Nemzeti Balett előadásában november 26-tól már újra látható az Erkel Színházban.

Csajkovszkij Diótörője a Magyar Nemzeti Balett produkciójában évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. 2018 decemberében visszatért az Erkel Színház színpadára a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő új produkció. A klasszikus zenei anyagra a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet.

Az Erkel Színházban Oláh Gusztáv mesebeli díszletei között, de immár Rományi Nóra csodaszép jelmezeiben a tavalyi elmaradt előadások után a balettművészek ismét káprázatos sorozatra készülnek, aminek végén talán A diótörő 1110. operaházi előadásához is rendkívül közel kerülnek. A balett legszebb tradíciói, békebeli hangulat, polgári miliő várja az egész családot 2021. november 26-tól.

Az előadásról ide kattintva találtok bővebb információkat.

Címkék