Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra

Az öt évig tartó felújítás után már az Operaházba is válthatunk jegyeket és bérleteket

Csaknem öt évig tartó felújítást követően az Operaház épületébe is újra válthatnak jegyeket az opera és a balett szerelmesei, ugyanis a Magyar Állami Operaház november 16-án megkezdi a 2022. január 1. és július 31. közötti nagytermi előadások jegyeinek értékesítését. Az Erkel Színház és az Eiffel Műhelyház Bánffy terme mellett végre újra betérhetünk az Operaházba, mely márciustól ismét teljes pompával várja a látogatókat.

Plácido Domingo Simon Boccanegra, Erwin Schrott Mefistofele, Peter Seiffert Parsifal, Matthew Polenzani Don Carlos szerepében lép a közönség elé a 2022 tavaszán frissen megnyíló Operaházban, míg egy különleges együttműködés keretében Sir Willard White a Porgy és Bess és A kékszakállú herceg vára férfi címszerepeit is elénekli, utóbbit magyar nyelven.

Világsztárokkal nyit újra az Operaház

Az Andrássy úti Operaház jövő év március 12. és 14. között háromnapos eseménysorozattal nyitja meg kapuit. Első este, az ünnepi gálakoncerten, Plácido Domingo, valamint Medveczky ÁdámKesselyák Gergely és Kocsár Balázs főzeneigazgató karmesteri közreműködésével, magyar szerzők műveit, illetve magyar vonatkozású darabokat ad elő hangversenyén a Magyar Állami Operaház Zenekara. Másnap Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját nagyszabású, korhű kiállításban, Brickner SzabolcsBretz GáborPataky DánielKolonits KláraMiklósa Erika és Palerdi András főszereplésével, Ókovács Szilveszter főigazgató rendezői debütálásában láthatja a közönség. Harmadnap pedig Kenneth MacMillan Mayerling című neoklasszikus balettje tér vissza az Opera repertoárjára, a Magyar Nemzeti Balett vadonatúj betanulásában. A járványhelyzet okozta kétéves csúszást követően az Operaházban látható Wagner Parsifaljának új bemutatóját 2022. április 15-én Almási-Tóth András művészeti igazgató kortárs felfogású rendezésében tűzik színpadra, 2022. május 15-én pedig az Operaház felújításával kettészakadt wagneri Ring-tetralógiája is kiteljesedhet, megnézhetjük ugyanis Az istenek alkonyáM. Tóth Géza rendezésében.

Kedvenc darabjaink ismét a színpadon

A repertoárdarabok közül az Opera legjobb erőivel és a már említett vendégművészekkel visszatér az Operaházba Az árnyék nélküli asszony, Mefistofele, a Simon Boccanegra, a Porgy és Bess, a Don Carlos, a Figaro lakodalma, az Andrea Chénier, A Nyugat lánya, Az álarcosbál és A varázsfuvola, míg a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorára tűzi a Seregi László-féle Rómeó és Júliát és az Anyegint.

Kedvezményes jegyvásárlás és szabadbérletek

A Magyar Állami Operaház 2021. november 16. és december 31. között az Újranyitó Évad 2022-es előadásaira a közelmúltban bevezetett új, kedvezményes jegyvásárlási konstrukcióval kínál szabadbérleteket vagy jegyeket. Az ún. szabadbérlet lehetőséget biztosít a vásárlóknak, hogy kedvenc előadásaikat az általuk preferált dátumokon és a nekik tetsző ülőhelyeket kiválasztva tekinthessék meg.

Az Opera egyik új szolgáltatása, hogy az operaházi 4 és 6 fős páholyok csak egyben értékesíthetők, ily módon biztosítva exkluzív és zavartalan operai élményt családok, baráti társaságok számára. A páholyokban az előadás előtt és a szünetekben büfészolgáltatás is igényelhető, így a sorban állás is elkerülhető.

A konstrukció felmenő rendszerben két különböző előadásra váltott jegyek esetén 10%-os kedvezményt biztosít; három különböző előadásra vásárolt jegyek után 20%-os kedvezmény vehető igénybe, míg a sort folytatva hat különböző előadás esetén már 50%-os kedvezmény áll rendelkezésre. A meghirdetett előadásokra a vásárlás során a korábban kiállított ajándékutalványok és szabad felhasználású jegyek online és pénztári jegyvásárlás esetén is felhasználhatók.

Kedvezményes szabadbérlet-vásárlás a 2022. január 1. és július 31. közötti előadásokra:

Az előadások teljes listája és a további információk ebben a kiadványban olvashatók.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Látnivalók és kultúra

Ezek voltak Budapest legnagyobb karácsonyi látványosságai az elmúlt 200 évben

?>

A karácsony az év egyik legkülönlegesebb időszaka, így volt ez már 200 évvel ezelőtt is.

A Mikulás után a Jégkirálynő is Budapestre érkezett

?>

A Cinema Mysticában, Budapest első digitális művészeti kiállítóhelyén 8 új installációval köszöntött be a tél.

Különleges jelek lepik el karácsonyig Erzsébetvárost, a felét már láthatjátok

?>

Ezek a különös jelek a pesti gettó határát jelzik, amit 1944. december 10-én zártak le. A kis táblácskákat a VII. kerület utcáin fedezhetitek fel.

Neked ajánlott

A