Bár tavaly a Covid miatt nem volt élőben hagyományos karácsonyi vásár se a Bazilikánál, se a Vörösmarty téren, idén mindkettő lesz újra, némi fazonigazítással. A Szent István téri AdventBazilika és a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár is november 19-én kezdődik. Természetesen egyik sem lesz mentes a járványügyi intézkedésektől, de a sok ajándék, meglepetés és finomság, amivel a vásárok látogatóit várják, mindenért kárpótol majd.

Örömhír a karácsonyi vásárok rajongóinak: idén újra lesz vásár a Vörösmarty téren és a Bazilika előtti Szent István téren is. A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár november 19-én kezdődik majd, éppen akkor, amikor az AdventBazilika is. Amit mindenki jó, ha tud, hogy mindkét vásár csak és kizárólag védettségi igazolvánnyal lesz látogatható.

Vörösmarty téren november 19-én ünnepélyes megnyitóval kezdődik a vásár. A vendéglátó egységeknél idén először kizárólag készpénzmentes vásárlás lesz, így is csökkentve a járványügyi kockázatot. Fontos újítás még, hogy idén speciális családi menüket és 1500 Ft-os egytálételeket is kínálnak majd az „ízművesek”. December 1-től pedig naponta 17.00 órai kezdettel ünnepi fényfestéssel készülnek a szervezők.

Bazilika előtti téren mindennap fotókiállítással, jégpályával és selfie-automatával várják az érdeklődőket, és minden délután 16:30-tól fényfestés kápráztatja majd el a vásárlókat. November 28-án advent első gyertyagyújtásának ünnepélyes eseménye lesz, ekkor kapcsolják fel az ünnepi fényeket is.

Címkék