Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra

Veszedelmes éden – Balettopera-bemutatóra készülnek az Eiffel Műhelyházban

A fiatal testvérpár nem tud kimozdulni otthonról, így saját fantáziavilágot teremt magának, azonban a „játék” hamarosan tragikus fordulatot vesz... Izgalmas bemutatóra készül a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza, ahol november 13-tól látható Philip Glass Les Enfants Terribles, azaz a Veszedelmes éden című darabja, melyet Barta Dóra vitt színre.

Paul és Elisabeth fiatal testvérpár, akik lakásukban saját fantáziavilágot teremtenek. Mikor Paul egy sérülésből adódóan otthon lábadozik, összezártságukban a testvérek elszakadnak a külvilágtól, és az egymástól való függésben élik ki vad fantáziáikat. Bár az általuk csak „játéknak” nevezett időtöltés ártatlanul indul, az események mégis tragédiába torkollnak.

Barta Dóra lélektani megközelítésű rendezését Tihanyi Ildi egyszínű díszleteiben, Kovács Andrea jelmezeivel és Katonka Zoltán világítástervei szerint mutatja be az Opera.

Az énekesszerepeket Rálik Szilvia, Kósa Lőrinc, Ódor Botond és Kálnay Zsófia adják elő, míg a táncos főszerepekben Furuhashi-Huber Inès, Taravillo Mahillo Carlos, Bajári Levente, Boros Ildikó és Rónai András láthatók. Narrátor: Szemenyei János. Zongorán közreműködik Andrea Frenandes, Tóth Sámuel Csaba és Zsoldos Bálint, az előadás karmestere Dobszay Péter.

Az előadás időpontjairól és a jegyvásárlási lehetőségről itt lehet tájékozódni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Látnivalók és kultúra

Ezek voltak Budapest legnagyobb karácsonyi látványosságai az elmúlt 200 évben

?>

A karácsony az év egyik legkülönlegesebb időszaka, így volt ez már 200 évvel ezelőtt is.

A Mikulás után a Jégkirálynő is Budapestre érkezett

?>

A Cinema Mysticában, Budapest első digitális művészeti kiállítóhelyén 8 új installációval köszöntött be a tél.

Különleges jelek lepik el karácsonyig Erzsébetvárost, a felét már láthatjátok

?>

Ezek a különös jelek a pesti gettó határát jelzik, amit 1944. december 10-én zártak le. A kis táblácskákat a VII. kerület utcáin fedezhetitek fel.

Neked ajánlott

A