Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

szerkesztés

A dél-afrikai ginkülönlegességtől a barbadosi rumig – Megnéztük a Mr. Alkoholt

Szerzők

  • sponsored WLB

2021. 10. 05. 13:15

Tudtátok, hogy Barbadoson létesítették az első hivatalos rumlepárlót? Na és azt, hogy van egy Ugly Gin névre keresztelt dél-afrikai italkülönlegesség, mely egyszerű csomagolásával hívja fel magára a figyelmet? Na és kóstoltatok már japán whiskyt, vagy kevertetek már magatoknak gin-tonikot szárított fűszerekkel? Mi sem az előbbi témában nem voltunk jártasak, sem az utóbbiban nem volt gyakorlatunk, azonban elmentünk a nemrég nyitott Mr. Alkoholba, ahol a hatalmas italválaszték között barangolva minden kérdésünkre választ kaptunk, és még a közelgő házibulira is be tudtunk vásárolni.

A Nyugati tér szomszédságában, a Bajcsy-Zsilinszky út 59. szám alatt nyitott meg a Mr. Alkohol, ahol – legyen szó italkülönlegességekről, kerti partik vagy házibulik hozzávalóiról, exkluzív ajándékról vagy egyszerűen csak pár üveg kézműves sörről vagy egy jó üveg borról biztos, hogy mindent megtalálunk.

„A Mr. Alkoholban mindenkit törzsvásárlóként kezelünk és a legmagasabb színvonalon szolgálunk ki, nálunk nincs lehetetlen kérés vagy kérdés, épp ezért szakmai tréningekkel és folyamatos tanulással igyekszünk mindig naprakészek lenni” – meséli Németh Zoltán, a Mr. Alkohol menedzsere.

Az üzlet jól kivehetően két részre van osztva, az egyik felében helyezkednek el a „soft drinkek”, ahol változatos bor-, pezsgő- és sörkínálat mellett találunk rágcsálnivalókat, üdítőket, sőt a kis diszkontrészlegen még felkaphatjuk azt is, ami a nagybevásárlásból kimaradt. Már ekkor feltűnik, hogy a szomszédos helyiségre néző ablakon át izgalmas üvegek sora hívogat, hogy átnézzünk a másik részlegbe, ahol aztán az italok színes kavalkádja azonnal ámulatba ejt minket, nem is beszélve a bejáratnál álló 15 literes, díszdobozos Taittinger champagne-ról. Ez a Mr. Alkohol szíve, ahol egy elegáns, de egyáltalán nem feszengős helyen belemerülhetünk a különféle nemzetek legváltozatosabb italkínálatába, a japán whiskyktől a fűszeres rumokon és ginkülönlegességeken át a változatos likőr-, pálinka-, prémiumbor- és pezsgőkínálatig.

„A Mr. Alkohol történetét Csuja Imre Jászai Mari-díjas színművész is alakítja, hiszen ő az üzlet márkanagykövete, és legyen akár az Üvegtigris Csoki bácsija, a Valami Amerika Balája vagy épp a Mr. Alkohol elegáns úriembere, elsősorban ő az, aki inspirál minket, legyen szó az élet nagy dolgairól vagy egy jó whiskyről” – meséli Zoltán.

És valóban, a hatalmas ginkínálattól az egyre népszerűbb rumokon át az örök szerelemig, a whiskyig, rengeteg izgalmas dolgot tanulhatunk az italkultúráról, még akkor is, ha épp csak beugrottunk egy üveg italért. A Mr. Alkohol ráadásul egy szuperinformatív webshoppal is megkönnyíti az életünket, ahol pár kattintással akár házhoz is rendelhetjük vagy bolti összekészítéssel is kérhetjük italcsomagunkat. A webshop nem mellesleg elnyerte az Év Webshopja verseny harmadik helyezését, ami nemcsak azért nagy szó, mert az alig egy éve működő online boltot díjazták, de azért is, mert közel 350 versenyző közül választották a legjobbak közé. Azt pedig mi is bizton állíthatjuk, hogy a Mr. Alkoholból élmény vásárolni.

Hasonló tartalmak

Admin mode