A IX. kerület egyik legkedveltebb részén, a Trafó közvetlen szomszédságában találjuk a VinoPiano borbárt, mely immár hét éve várja a természetes és naturális borra szomjazó közönséget a nem mindennapi bor- és tapasválasztékával és különleges hangulatú borestjeivel. Újításképpen pedig nemrég létrejött Budapest egyik legizgalmasabb, privát rendezvényeknek is helyet adó tere, a VNPN VIP. A VinoPiano saját teraszos, fűzfás, lampionos emeleti helyiségében nagyobb baráti társaságokat, céges csoportokat várnak hangulatos és kötetlen találkozóra, olyan extrákkal, mint a szabadtéri grillezés, a borkóstolás, a pét-nat rejtelmeibe (is) bevezető borszakértők, sörmesterek és eszeveszett finom ételkülönlegességek.

Borbár a természetesség és a fenntarthatóság jegyében

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a VinoPiano sztorija a Bartók Béla útról indult, ahonnan a tulajdonos, Vajas Balázs a Tűzoltó utca 22. szám alá, egyenesen az Élesztőház udvarába költöztette át a természetességre és a fenntarthatóságra fókuszáló borbárját. 

Az Élesztőház alighanem a város legmenőbb kisüzemi sörös kultpontja, amelynek jókora alapterületű udvarában egyszerre kap helyet romcafé, street foodra épülő henteskonyha és maga a Vino is. A sör–bor–étel–kávé négyes fogata hétköznap, de hétvégén is vegyes életkorú közönséget vonz, zömében középkorúakat, akik minőségi baráti együttlétre vágynak, olyan (mondhatni, romkocsmás) környezetben, ahol érteni, hallani egymást, és ahol az ital- és ételválaszték markánsan eltér a belváros vagy a körút kínálatától.

Különleges élmények baráti társaságoknak és céges csapatoknak

Mivel az idelátogató baráti társaságok, céges csapatok létszáma gyakran eléri a 20 fő feletti létszámot, a VinoPianót üzemeltető Balázs számára idővel egyértelművé vált, hogy reagálni kell a formálódó keresleti igényre. Ezek a 10/20/30/50/80 fős társaságok sokszor keresik a privát atmoszférát, a privát szervizt, anélkül, hogy az egész élmény bármit is veszítene közvetlenségéből, barátságosságából, szerethetőségéből. Így született meg a VNPN VIP, amely egy extra szolgáltatásokkal ellátott, hangulatosan, fűzfákkal és lampionokkal díszített, saját teraszos emeleti helyiséget jelent.

Itt egyszerre van lehetőség a beépített technikát használva kis konferenciák, meetingek lebonyolítására, ültetett borestek, vacsorák megtartására, de a teraszon akár szabadtéri grillezést vagy BBQ-estet is rendezhetünk. Mindemellett – megrendelői igénytől függően – olyan extrákkal dobhatjuk fel az összejövetelt, mint borszakértő meghívása, aki borkóstolót tart, illetve kérhetünk sörszakértőt is, aki bevezet a folyékony kenyér rejtelmeibe (majd szabad fogyasztásra otthagyja a sörcsapjait). Segítségünkre lehet akár a pitmaster is, aki az élő tűzzel és füsttel zsonglőrködve készíti el vegán, vega, de akár brutálisan húsimádó ételkülönlegességeit.

Az eszeveszett ételkülönlegességektől a pukkanó pét-natokig

A VinoPiano kiváló célpontja lehet olyan kisebb céges rendezvényeknek vagy sajtóeseményeknek, ahol hátrahagyhatjuk a szokásos pogácsa–kávé tengelyt, és ahol a csapat inkább bükkfán füstölt és portugál olívaolajban eltett főtt fürjtojással, a hajszálnál is vékonyabbra szelt, szabad levegőn érlelt prosciutto crudo sonkával, blansírozott mandulával töltött olajbogyóval, kistermelői mangalica-vastagkolbásszal, kakukkfüves tehénsajttal és recsegő héjú, friss kovászos kenyérrel várja a vendégeket, miközben a háttérben már pukkannak a pét-natok.

Mert amit még érdemes elmondani a VinoPianóról: a város első naturális borokra (is) építő borbárjaként a legnagyobb pét-nat- (pétillant naturel) szortimenttel rendelkezik, melyek az úgynevezett méthode ancestrale során válnak azzá, amivé. De hogy mindez pontosan mit jelent? Többek között ezt is megtudhatjuk a VinoPiano kiváló borszakértőitől, akik a különleges boresteken túl szívesen állnak rendelkezésünkre privát eseményeken is.

A különleges atmoszférájú helyszín, a kiváló étel- és borkínálat, a kedves személyzet és az extra szolgáltatások miatt egyre népszerűbb a VNPN VIP, így már most érdemes karácsonyi összejövetelekhez és évzáró mulatságokhoz mielőbb lefoglalni a különtermet és egyeztetni az esetleges extra szolgáltatásokról. Az ajándékok beszerzését pedig nem lehet elég korán elkezdeni, így a szintén Vajas Balázs nevéhez fűződő Pancs Boltokban már előrendelhetjük a szuper kistermelői meglepetéscsomagokat, melyek cégek számára is remek alternatívát kínálnak, ha idén valami egyedi és különleges ajándékkal szeretnék meglepni munkatársaikat, partnereiket.

Címkék

Elérhetőségek

VinoPiano 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22. Facebook-oldal Weboldal