Idén ősszel nyolcadik alkalommal rendezi meg történetíró pályázatát, a 100 szóban Budapestet a Mindspace, a négytagú zsűrit pedig Varró Dániel vezeti.

A 100 szóban Budapest történetíró pályázat ötlete Chiléből származik, nálunk idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg. A korábbi években a legjobb 13 történethez illusztráció is készült, ám 2021-ben Hitka Viktória és Moroncsik Ádám grafikusok már 23 pályázati munkához készítenek illusztrációt, merthogy Budapesti 23 kerületből áll. A 2021-es pályázat zsűrijének tagjai Varró Dániel költő, műfordító, Janecskó Kata újságíró – ő nyerte a tavalyi pályázatot –, Szemes Botond irodalmár, kultúratudós és Szemes Máté szövegíró, kommunikációs tanácsadó.
 
A pályázatnak továbbra is csak két szabálya van: a sztorik nem lehetnek hosszabbak 100 szónál, és Budapestről kell szólniuk. A száz legjobb írás egy POKET zsebkönyvben jelenik meg az ősz folyamán, a 23 illusztrációval együtt. Az első három helyezett idén is pénzjutalomban részesül, a 18 éven aluliakat pedig külön díjazzák. A fődíj 100 000 forint. A 100 szóban megírt budapesti történeteket szeptember 30-ig várják a szervezők a 100szobanbudapest.hu oldalon.

Címkék