Budapest egyik legszebb pontja a Gellért-hegy, ami nemcsak a turisták, de a fővárosiak kedvelt találka- és pihenőhelye is, hiszen csodás panoráma nyílik a városra. Mivel ennyire kedvelt helyszínről van szó, elkerülhetetlen az emberek és a turistabuszok tömege, ami nemcsak leterheli a Citadellára felvezető utcákat, de állandó zaj- és légszennyezéssel is jár. A Tabánból induló, Gellért-hegyre vezető sikló tervével ezt a problémát oldanák meg, ami óránkét akár ezer fő feljutását tenné lehetővé.

A Gellérthegyi SIKLÓ Kft. az I. kerületi városvezetés észrevételei alapján aktualizálta a Gellért-hegyi sikló terveit, és hamarosan megkezdődhet a kivitelezés is. A beruházás célja egyértelműen a városrész élhetőségének és levegőminőségének javítása, valamint az utak terhelésének csökkentése. Ahogy az ittlakunk.hu megírta, a tervek szerint a sikló bejárata a Rác fürdő mellől nyílik majd, és egészen az Orom utcáig, egy 100 méteres szakaszon a föld alatt közlekedne, majd ezután egy 4,5 méter magasban megépülő pályán haladna a Citadella sétánynál megépülő fogadóállomásig. 

Az új állomás megépítésével óránként akár 1000 fő is feljuthat majd a Tabánból a Gellért-hegyre, ahol nemcsak egy állomás, de egy kávézó is várni fogja őket. 

Címkék