Augusztus legelején újabb budapesti helyszínnel bővült a csomagolásmentes boltok listája. Az üzlet központi elhelyezkedésének köszönhetően a belvárosiak is újabb környezettudatos elemet illeszthetnek a mindennapjaikba, és sokféle hazai, kistermelői élelmiszert ismerhetnek meg. Ezenkívül pedig a bevásárlásnak egy tudatosabb, átgondoltabb, kiegyensúlyozott és pihentető élményével találkozhatnak az Astoria közvetlen szomszédságában.

Péter és Bianka két évvel ezelőtt, még a járvány kitörését megelőzően döntött úgy, hogy csomagolásmentes boltot szeretne nyitni. A fiatal házaspár mindig is híve volt a környezettudatosságnak, de az előrecsomagolt termékekkel járó pazarlásra a karácsonyi ajándéksüti készítéséből megmaradt fél csomag lisztek és negyed zacskó sütőporok hívták föl a figyelmüket, így kezdtek el más alternatívát keresgélni, hogy végül megérkezzenek egy saját csomagolásmentes bolt ötletéhez.

Most megnyitott üzletükben nagyon élhető és szerethető szemlélet mentén biztatnak mindenkit arra, hogy vásároljanak átgondoltan és tudatosan, a termékek megismerésére időt szánva. Ha pedig éppen most szeretnénk háztartásunkat egy kicsit környezetbarátabbá tenni, akkor kövessük a fokozatosság elvét, haladjunk az egyszerűbb lépésektől a bonyolultabbak felé. Örüljünk és merítsünk erőt az apró részsikereinkből, és fogadjuk el azt is, ha valami a mi életmódunkba nem fér bele, kössünk békét a saját kompromisszumainkkal.

A boltban ezt a segítőkész, elfogadó szemléletet követik, a környezetbarát megoldásokat pedig a legapróbb részletekben is szem előtt tartják. A belső tér letisztult és barátságos, a bútorok egy része használt raklapokból készült, a termékek többsége a beszállítóktól környezettudatos csomagolásban, refillkannákban, megfelelő zsákokban érkezik.

A boltban nagyon jól átgondolt árupalettával találkozhatunk. Aki otthon felejti a tárolóedényeit, amikbe csomagoltatni szeretne, textiltasakok vásárlásával egy magyar varrónőt támogathat, az élelmiszerek mellett tisztítószerekből és kozmetikumokból is környezettudatos, hazai választékot találhatunk.

Kimérve vásárolhatjuk meg a legtöbb alapélelmiszert, liszteket és magvakat, a kenyérrevalók témakörében pedig többek között a Mislenyi Ízműhely lekvárjai (1300–1500 Ft) vagy a tunki-tunki kencéi (1530 Ft) közül válogathatunk. Kedvencünk kétségtelenül Bio Berta adalékanyagmentes lecsója (1065 Ft). A bűntelen élvezet kategóriában gluténmentes chipsek (3650 Ft/kg), mézzel édesített Palotai csokik (700–1050 Ft) és szárított gyümölcsből készülő, nagyon finom, gumicukorszerű csinták (340 Ft/db) közül választhatunk.

A bolt termékpalettája fokozatosan bővülni fog, ősztől friss termelői biozöldségeket és tejtermékeket is találhatunk a kínálatban, utóbbiak csomagolásában szintén törekedtek a környezettudatos megoldásokra. De addig is érdemes ellátogatni a Múzeum körúti Újratöltve boltba, megismerni a kiváló hazai, kistermelői élelmiszereket és megtapasztalni a vásárlásnak egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb formáját.

Címkék

Elérhetőségek

Újratöltve csomagolásmentes bolt 1053 Budapest, Múzeum körút 17. Facebook-oldal Weboldal