Hosszú idő után ismét Magyarországon, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lép fel a Söndörgő együttes, amelyhez a világhírű magyar népdalénekes, Sebestyén Márta csatlakozik az este folyamán. Népdalt énekelni tudomány, ráadásul a koncertet különleges balkáni dallamok és a Söndörgő virtuozitása kapcsolják majd a legmagasabb fokozatra.

Sebestyén Márta neve fogalom, hangját mindenki ismeri, felismeri, aki csak népzenét hallgat, sőt az István, a király című magyar rockoperában Réka hangjaként is emlékezhetünk rá. Mára világhírű művész, aki a legrangosabb koncerttermeket töltötte meg hangjával, de énekelt a 7 Oscar-díjjal kitüntetett Az angol beteg című filmben és a Deep Forest 1995-ben megjelent, Boheme című albumán is, amely világzene kategóriában Grammy-díjat nyert .

Világhírű, nemzetközi szinten is ismert és elismert művészként munkásságának tekintélyes részét a külföldi fellépések teszik ki, énekelt a japán császár, a spanyol király és az angol uralkodóház előtt is. Augusztus 13-án viszont újra a hazai közönségnek dalol, a – szintén nemzetközi sikereket magáénak tudó – Söndörgő együttes – Oj Javore… koncertjének vendégeként lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Az együttes a kevéssé ismert balkáni hagyományt kutatja, feldolgozásokat és saját alkotásokat hoz létre. A Söndörgő repertoárjának hagyományos része Bartók Béla és Vujicsics Tihamér által összegyűjtött dallamokból, valamint mestereiktől tanult darabokból áll össze. A Söndörgő zenekar játékát hallgatva hamar kihallatszik, hogy egészen más irányt követnek, mint a hagyományos, hegedű által vezetett magyar népzenei együttesek. A hagyományok tisztelete, az innováció iránti vágy és a tüzes virtuozitás ötvözete csendül fel tőlük a színpadon.

A koncertről itt találtok részletes információkat, és erre a linkre kattintva tudtok jegyet váltani.

Címkék