Évek óta húzódott már a Blaha Lujza tér felújításának kérdése, az idei nyáron azonban végre tényleg megkezdődnek a munkálatok, és várhatóan 2022-ben vehetjük majd birtokba a megújult teret. A felújítás alatt ideiglenes sávlezárásokra és átmeneti forgalmi rendre kell majd számítani, ami várhatóan 10-12 hétig fog tartani.

Az aluljáró födémszerkezetének szigetelésével indult meg a Blaha Lujza tér felújítása, emiatt 10-12 hétig átmeneti forgalmi rendet alakítanak ki a környéken – ez leginkább az autósokat érinti. Szeptemberig a Rákóczi úton 2x2 sávos közúti forgalom lesz, megváltozik a lámpaprogram, a Nagykörúton pedig ideiglenesen 2x1 sávon lehet majd közlekedni és a kerékpársáv is megszűnik – írja a BKK.hu.

A tér legnagyobb részét viszont a teljes felújítás alatt lezárják, így egészen 2022-ig se autóval, se kerékpáron, se gyalog nem kelhetünk majd át rajta, mert a parkolók és a legtöbb járdafelület is munkaterületté válik.

A felújítás részeként 1000 négyzetméter új zöldfelületet alakítanak ki, annyi fát ültetnek, amennyit a közművek engednek és új, nyilvános WC is nyílik majd. Emellett akadálymentesítik a Rákóczi út és Nagykörút kereszteződését, lesznek utcabútorok és megújítják a közvilágítási rendszert és a szökőkutat is. 

Címkék