Július első hétvégéjétől (hosszú évek után) újra fürödhetünk a Lágymányosi-öbölben. Megnyílt Budapest új, szabad vízi strandja, a SHO Beach BudaPart.

Hétvége óta egy nehéz munkanap vagy hajtós hét után a városi forgatagtól 15 percre remek vízminőségű strandon fürdőzhetünk a Dunában. A háttérben ugyan még látszanak a BudaPart és a MOL toronyházának az  építkezései, az előtérben azonban a szórakozásé a főszerep, füves vagy a tengerpartot idéző homokos strandon pihenhetünk, ha pedig megéheztünk, akkor jeges koktélok és különleges strandételek közül is választhatunk.

Igényes környezet, a szürkék, a fehérek és a faburkolatok összhangja várja a SHO Beach BudaPart látogatóit. A mellékhelyiségek tágasak, a zuhanyzó tiszta és meleg vizes, az öltözők kialakítása nagyon szép. A kikapcsolódáshoz minden adott: olasz nyugágyak és napernyők, külön VIP-szektor, rendezvények tartására alkalmas füves részleg és zárható szekrények várják a helyszínre látogatókat. 

A szolgáltatások egy részét különleges, áradásbiztos úszóházakban helyezték el. A strandon hamarosan lehet SUP-ozni, és vízi hinta is lesz. Akik pedig ezt az életérzést azonnal fel is töltenék az Instájukra, azok lőhetnek magukról egy fesztiválhangulatú sorozatot a SHO Beach felirat vagy a kihelyezett fotófal előtt. A külön egészségügyi személyzet és a jó vízminőség miatt pedig nemcsak jól, hanem biztonságban is szórakozhatunk.

A strand adottságai eléggé meghatározott közönséget jelölnek ki. A part jellegénél fogva nem teszi lehetővé háziállatok fogadását, és habár a sodrás kicsi, a gyorsan mélyülő víz miatt a kisgyermekekre jobban oda kell figyelni. De ha egy jót szeretnénk úszni munka után, vagy egy hosszú hetet követően barátainkkal szórakozni vágyunk, akkor ezt a strandot nekünk találták ki. A parkolásért fizetni kell, a Kopaszi-gátnál vagy a Budapart Gate-nél lehet legkönnyebben autóval megállni.

A SHO Beach nem tartozik a város legolcsóbb strandolási lehetőségei közé. A felnőttek hétköznap 3200, hétvégén 4000 forintos jeggyel vehetik igénybe a szolgáltatást, míg a gyermekek belépéséért hétköznap 1600, hétvégén 2000 forintot kell fizetni. A nyugdíjasokat, a diákokat és a közeli BudaPart lakóit is külön kedvezmények várják, ők 2300, illetve szombaton és vasárnap 2800 forintért fürdőzhetnek. A belépésért reggel 10 és este fél 7 között kell fizetni, a vízben tartózkodni este 7-ig lehet, tehát az utolsó fél órában bárki ingyenesen úszhat egyet a strandon. A SHO Beach egyik fő előnye az igényes gasztronómiai kínálat. Este 7 és 10 között, a helyszín végleges zárásáig az evésé és a szórakozásé a főszerep, de ha napközben a fürdés helyett is inkább csak egy jót ennénk, akkor vegyünk 2000 forintos, levásárolható gasztrojegyet.

Az édes élvezetekről a Cloud 9 jégkrémdesszertjei és fagyijai fognak gondoskodni, de megkóstolhatjuk a kitelepült MÁK pop-up újragondolt strandkajáit és a SHO BEACH Grill & Chill ételeit is.

Megkóstoltuk az újgenerációs beach foodot

A MÁK étterem ételeit az őszi újranyitásig a Várkert Bazár mellett most a SHO Beachen is megkóstolhatjuk. Mizsei Jánosék a hagyományos strandételeket változtatták igazi fine dining fogásokká. A lángos (1800 Ft) lassan kelesztett, mákos-kefires tésztával készül, amire a Vászolyi Sajtmanufaktúra sajtjai kerülnek, illetve mákos tejföl és savanyított medvehagymatermés.

A harcsa-„hekk” (3900 Ft) alapanyaga szintén hazai: tempurázott és különleges ecetes pankóköntösben érkezik, egy kevés füstölt paprikával, Maldon sóval és Cayenne-borssal. Köretként kovászolt és forrázott ceruzabab, illetve tormás borsópüré tartozik hozzá, extra ropogósságot pedig egy kevés sült hajdina ad a fogásnak.

A malachoz (3600 Ft) az inspirációt gyermekkorunk hideg sültes szendvicsei adták, a malaccomb és a fermentált birsalma ras el hanoutos és kakukkfüves egyedülálló ízeiről azonban sokkal inkább egy fine dining étterem, semmint az alufóliázott családi strandszendvicsek jutnak eszünkbe. A köretet fermentált káposzta és coleslaw adják. A kürtőskalács (1600 Ft) a közepébe töltött grillezett barackkal és rebarbaragyökérrel, valamint mákos barnavaj-habbal érkezett. Ezután az étel után is megnyaltuk mind a tíz ujjunkat.

Kis Sándor neve akár a Miele Főzőiskolából is ismerős lehet. A SHO Beach Chill & Grillben hagyományos, de a klasszikusnál lényegesen újszerűbb ételeket hozott a Lágymányosi-öbölbe. A kacsakolbász (2500 Ft) színre, ízre és állagában is az egyik legjobb, amit valaha strandon ettünk, Szabadfi Szabolcs pék kenyerével és az elmaradhatatlan mustárral, kovászos uborkával érkezik. Igazi klasszikus strandétel, minőségi alapanyagokból.

A csirkés fajitához (2200 Ft) cheddarszósz és házi ketchup jár, az összes hozzávaló helyben, frissen készül, amit érezni is lehet. A hamburger (2800 Ft) is remek: buciját szintén Szabadfi Szabolcs süti, a Terra Pannonia magyar marhahúsából készül hozzá frissen a húspogácsa. A chiapuding gyümölcsszósszal (1500 Ft) pedig igazi alakbarát strandos finomság.

A vendéglátóhelyek az ételek minősége mellett a környezetre is ügyelnek, mindenütt repohárban és környezetbarát, egyszer használatos tányérokban kaptuk a fogásokat.

A SHO Beach BudaPart tehát nem olcsó, de igényes szolgáltatásokat nyújt. A további tervek között elsősorban gasztronómiai fókuszú, de egyéb rendezvényeket is szép számban találunk. Télen pedig még az is előfordulhat, hogy ha csobbanás nélkül is, de legalább egy jó forralt bor mellől nézhetjük majd a havas Duna-partot.

Címkék

Elérhetőségek

SHO Beach 1117 Budapest, Bíró László József krt. 4. Facebook-oldal