A tematikus játszótér a magyar erdők őshonos állat- és növényvilágát idézi, a fitneszpályán pedig 12 eszközt vehetnek birtokba a sportolni vágyók.

Az elegyes tölgyerdővel övezett, háromhektáros kirándulóhelyen, a hűvösvölgyi Nagyréten mostantól már egy erdőtematikájú játszóteret és egy szabadtéri fitneszparkot is találunk. A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő konzorciumban végrehajtott, 30 millió forint értékű zöldterületi fejlesztése nemcsak a hétvégi kirándulóknak vonzó erdei pihenőhely, hanem a hétköznapokon is szuper helyszín lehet a mozgás és az egészséges életmód kedvelőinek.

A Budai-hegység jellegzetes magaslatai, a Fazekas-hegy, a Fekete-fej, valamint a Hárs-hegy ölelésében fekvő hűvösvölgyi Nagyrét Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelye, főként azért, mert közösségi közlekedéssel is könnyen elérhető.

A mára már elbontott, egykor mutatványosbódékkal szegélyezett terület megújításának fókuszába a mozgás és a természet került. A felújítás első szakasza a 2019-ben megépült kézilabdapálya volt, ezt követte a most átadott tematikus játszótér. Ez a kikapcsolódáson túl a játszva tanulást is szolgálja: elemei környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített művészi alkotások, formájukkal és anyagukkal erdeink őshonos állat- és növényvilágát idézve. 

A gyalogút mentén megépített szabadtéri fitneszpark 12 sporteszközzel várja az erőnlétüket fejleszteni vagy az éppen kihívásokra vágyókat, akiknek a has- és a hátpad mellett többek között fekvenyomó-pad, kombinált bordásfal, szörföző, párhuzamos korlát, evezőgép és dupla fekvőtámaszállvány is rendelkezésükre áll. A szigetes elrendezés pedig nemcsak a biztonságos környezetet, hanem azt is biztosítja, hogy mindenki megőrizhesse privát szféráját, nyugodtan élvezhesse a mozgást és az erdő semmivel sem összehasonlítható hangulatát.

Címkék